RSS 2.0

» » Пишаємося своєю історією
Пишаємося своєю історією
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. | Автор: Dryzhal | Переглядів: 558
Дата: 3-11-2017, 08:00
Пишаємося своєю історією Кажуть, є сто причин пишатися Україною, її співучою мовою, славетним народом, нелегкою історією, мальовничими краєвидами.
Коли мандруєш Україною, переконуєшся у неповторності пейзажів, архітектурних споруд…
Вихованці Будинку творчості школярів уже звикли подорожувати відомими куточками великої і малої Батьківщини. Осінні шкільні канікули і цього разу промайнули не безслідно.
Гуртківці вирішили познайомитися із палацо-парковим ансамблем, з розкішною резиденцією, що у Самчиках, неподалік Старокостянтинова. Це одна із кращих в Україні пам’яток зрілого класицизму.
Початок XVIII століття. Польський наслідник Ян Хоєцький заклав маєток неповторної краси. Було запрошено найкращих авторів будови – польського архітектора Якуба Кубицького та скульптора левів і горельєфів богинь парадного порталу – італійця Жана Ботісто Цагляно.
Діти гуртків «Юні поети та прозаїки», «Пізнаємо рідний край», європейського клубу «Імідж» дізналися про історію мистецького витвору, унікальну флору Державного історико-культурного заповідника «Самчики».
Цікавим є те, що на території парку знято 6 художніх кінофільмів, які незабаром вийдуть на екранах телебачення.
Учні вперше побачили оригінальний самобутній Самчиківський розпис, який зображено на великій українській писанці.
Веселий настрій, різноманітне селфі, цікава розповідь екскурсовода, старовинна ліпка, гобелени, меблі, світлини – усім цікавилися підлітки. І дивувалися, і захоплювалися, і допитувалися, і вдивлялися…
А ще юні туристи пізнали духовну сторінку України, що у селі Громівка, бо відвідали Боже дерево, яке, є свідчення, зціляє.
Під час таких цікавих поїздок школярі вчаться дружити, пізнавати, формують в собі соціально адаптовану, компетентну особистість як громадянина держави.

Ж. Беркута, методист Будинку творчості школярів Полонської ОТГ

Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • ВШАНОВУЮЧИ КОБЗАРЯ
  • СТЕЖИНАМИ РІДНОГО КРАЮ
  • З Україною в серці

  • НА ВЕРХ