RSS 2.0

» » У Полоному відбувся методичний колоквіум
У Полоному відбувся методичний колоквіум
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Інклюзивна освіта, ПМПК (інд.навч.) | Автор: Dryzhal | Переглядів: 644
Дата: 22-05-2018, 13:04
У Полоному відбувся методичний колоквіум У Полоному відбувся методичний колоквіумПитання інклюзивної освіти набуває сьогодні особливої актуальності і вимагає серйозної педагогічної корекції.
З цією метою, відповідно до плану роботи Хмельницького ХОІППО, 16.05.2018 р. проведено методичний колоквіум завідувачів та методистів закладів дошкільної освіти з проблеми «Сучасні підходи до корекційної роботи з дітьми з особливими освітніми потребами в дошкіллі». Захід, організований методистами дошкільної, спеціальної та інклюзивної освіти ХОІППО на базі відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Полонської міської ради ОТГ, є продовженням серії заходів НМЦ з питань спеціальної та інклюзивної освіти у ЗДО.
Зібрання відкрила методист спеціальної та інклюзивної освіти ХОІППО Грицюк Н.Г., актуалізувавши проблему раннього виявлення та корекції дітей з особливими потребами та впровадження інклюзивного навчання для дітей дошкільного віку. З вітальним словом до учасників звернулись головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Полонської міської ради ОТГ Коріньовська А.Л. та завідуюча ЗДО комбінованого типу №2 «Веселка» м. Полонного Писаренко М. С.
Учасників колоквіуму ознайомлено з нормативно-правовою та інструктивно-методичною базою, новинками сучасного програмно-методичного забезпечення, досягненнями наукового супроводу діяльності інклюзивних груп, структурою інклюзивного освітнього середовища та іншими організаційно-методичними умовами запровадження інклюзивної освіти у практику роботи ЗДО.
Вподовж роботи розглядались актуальні питання впровадження різних форм ранньої інтеграції дітей з особливими освітніми потребами в соціум.
Методист НМЦ дошкільної, початкової, спеціальної та інклюзивної освіти Хмельницького ОІППО Дарченко Л.Г. акцентувала увагу на ролі сенситивних періодів дошкільного віку в розвитку компенсаційних можливостей дитячої особистості. Методист дошкільної освіти Полонського МК Фелонюк О.В., звернув увагу присутніх на дотримання нормативно-правової бази з організації навчання та виховання дітей з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного навчання в ЗДО. Завідувачка методичним кабінетом Багінська Н.П., провела практичне заняття щодо створення умов для організації повноцінного освітнього процесу для дітей дошкільного віку, які мають порушення в розвитку. Методист спеціальної та інклюзивної освіти Полонського МК, завідувач Полонською РПМПК Кондратюк Л.І., ознайомила присутніх з функціями психолого-педагогічної команди супроводу дітей з особливими освітніми потребами та разом з учасниками колоквіуму розробила алгоритм дій управлінця щодо організації інклюзивного навчання.
Вихователь-методист закладу Салюк О.М., ознайомила колег з практикою створення інклюзивного середовища та участі у проектах ДНЗ №2 «Веселка», а корекційні педагоги Солонець І.В., Сідорська Г.Д., Кучерук Г.І. показали інноваційні форми корекційних занять з дітьми різних нозологій. Практичний психолог ЗДО №2 «Веселка Андрійчук А. М.», вчитель-логопед ЗДО №3 «Дружба» Рєзнік Н.В. провели з учасниками заходу тренінгове заняття з корекції емоційно-вольової сфери з елементами арт-терапії. Зі своєю моделлю інклюзивного дошкільного закладу ознайомила присутніх завідувач ЗДО «Зірочка» Понінківської ОТГ Чорна О.П.
Керівники ЗДО не лише ознайомилися із теорією, а й, працюючи в команді, спробували розв’язати змодельовані ситуації, які можуть виникати у роботі, визначити роль, перспективи розвитку та актуальні питання впровадження інклюзивного навчання в умовах ЗДО.
У Полоному відбувся методичний колоквіум У Полоному відбувся методичний колоквіум

Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Сучасні підходи до роботи з дітьми з особливими освітніми потребами в дошкіллі
  • Сучасні підходи до роботи з дітьми з особливими освітніми потребами в дошкіллі
  • МЕНЮ сайту

    Головна сторінка
    Акція "Маки пам'яті"
    Електронна версія "Майбуття"
    Журнал "Педагогічний вісник"
    Нам повідомляють
    Інформаційні повідомлення
    Вчимося жити разом (ВЖР)
    Творча скарбничка
    Науково-методичні праці працівників ХОІППО
    Бібліотечна справа
    Виставки бібліотеки ХОІППО
    Літні мовні табори
    Англійська мова
    Німецька мова
    Польська мова
    Астрономія
    Біологія
    Всесвітня історія
    Географія
    Дошкільна освіта
    Екологія
    Економіка
    Етика
    Інформатика (програмування) та ІКТ
    Історія України
    Креслення
    Математика
    Художньо-естетична освіта
    Здоров'язберігаючі технології
    Початкова освіта (1-4 кл)
    Правознавство
    Природознавство
    Психологія
    Педагогіка
    Російська мова
    Світова література
    Трудове навчання
    Українська мова та література
    Фізика
    Фізична культура
    Французька мова
    Хімія
    Художня культура
    Управління освітою
    Виховна робота
    Інклюзивна освіта, ПМПК (індивідуальне навчання)
    Тарас Шевченко - 200!

    Для збільшення розміру тексту натисніть одночасно кнопки "CTRL" та "+" на клавіатурі


    Панель керування

    Логін
    Пароль

    Календар

    «    Квітень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930 

    Голосування


    Теги

    Наша адреса:


    29027, м. Хмельницький
    вул. Озерна, 14,
    каб 101 (1 поврех)
    E-mail:
    hoippo@ukr.net
    visnykhm@i.ua
    majbuttya@gmail.com