RSS 2.0

» » Сучасні підходи до роботи з дітьми з особливими освітніми потребами в дошкіллі
Сучасні підходи до роботи з дітьми з особливими освітніми потребами в дошкіллі
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Дошкільне виховання / Інклюзивна освіта, ПМПК (інд.навч.) | Автор: Dryzhal | Переглядів: 774
Дата: 20-04-2017, 16:52
18 квітня 2017 року методистами НМЦ дошкільної, початкової, спеціальної та інклюзивної освіти ХОІППО організовано та проведено методичний колоквіум за темою «Сучасні підходи до роботи з дітьми з особливими освітніми потребами в дошкіллі» на базі Волочиського Центру розвитку дитини.
Учасниками були завідувачі та вихователі-методисти дошкільних навчальних закладів Волочиського міської ради та об’єднаних територіальних громад.
Зібрання відкрила Каратаєва М.І., методист дошкільної освіти Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, актуалізувавши проблему впровадження моделі інклюзивного навчання дітей дошкільного віку. З вітальним словом до учасників колоквіуму звернулась Плотнікова А.М., начальник відділу освіти, молоді та спорту Волочиської міської ради.
Перед присутніми виступила Грицюк Н.Г., методист спеціальної та інклюзивної освіти ХОІППО. Вона прокоментула нормативно-правову базу з даної проблеми, визначила пріоритети інклюзивної освіти в дошкіллі та шляхи їх реалізації.
Дарченко Л.Г., методист дошкільної освіти НМЦ Хмельницького ОІППО, висвітлила питання «Дошкільний вік як сенситивний період розвитку компенсаційних можливостей дитячої особистості».

Позитивний досвід з питань «Формування професійної компетентності педагогічних працівників як запоруки ефективного навчання дітей з психофізичними порушеннями в умовах інклюзії», «Рівний доступ до якісної освіти дітей з особливими освітніми потребами в умовах дошкільного навчального закладу», «Організація роботи в інклюзивних групах Центру розвитку дитини», «Експрес-портрет інноваційних підходів до колекційної роботи в Центрі розвитку дитини» презентували Головко Т.П., завідувач Волочиського ПМПК, Воробей Л.Г., методист МК, Пазюк О.В., завідувач, Ярощук М.В., вихователь-методист ЦРД «Калинка».
Керівники установ переглянули корекційно-реабілітаційну роботу з дітьми та взяли участь у тренінгу, який організували педагогічні працівники Волочиського Центру розвитку дитини.
По завершенню роботи присутні отримали пакети дидактичних матеріалів та прийняли рекомендації методичного колоквіуму.


Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Обласний семінар дошкільників у Ярмолинцях
  • Сучасні підходи до роботи з дітьми з особливими освітніми потребами в дошкіллі

  • НА ВЕРХ