RSS 2.0

» » Шепетівські юннати гідно представили школярів і юннатів області на Всеукраїнському фестивалі патріотичних дій
Шепетівські юннати гідно представили школярів і юннатів області на Всеукраїнському фестивалі патріотичних дій
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Біологія / Екологія / Природознавство | Автор: Dryzhal | Переглядів: 752
Дата: 25-06-2018, 16:26
Шепетівські юннати гідно представили школярів і юннатів області на Всеукраїнському фестивалі патріотичних дійШепетівські юннати гідно представили школярів і юннатів області на Всеукраїнському фестивалі патріотичних дійШепетівські юннати гідно представили школярів і юннатів області на Всеукраїнському фестивалі патріотичних дійМинулого тижня, з 18 по 21 червня, делегація шепетівських юннатів під керівництвом Семенишиної Ганни Валентинівни, керівника гуртків Шепетівського міського ЦЕНТУМ - одного із найкращих в Україні профільних позашкільних закладів, гідно представляла юннатів і школярів Хмельниччини у Києві на Всеукраїнському фестивалі патріотичних дій, який відбувся за участі учнівських делегацій з 19 областей України на базі Всеукраїнського профільного табору «Юннат» Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України.
Фестиваль проводився відповідно до Плану всеукраїнських і міжнародних організаційно-масових заходів з дітьми та учнівською молоддю на 2018 рік (за основними напрямами позашкільної освіти), затвердженого наказом Міністерства від 04.01.2018 року № 12, з метою:
- виховання любові до рідної землі, родини, свого народу, Батьківщини;
- формування національної свідомості;
- культивування кращих рис української ментальності: працелюбності, індивідуальної свободи, глибокого зв’язку з природою, тощо;
- виховання бережливого ставлення до національного багатства країни: мови, культури, традицій;
- формування готовності до творчої праці на благо людей, подвигу в ім’я процвітання держави;
- формування відповідальності за долю Батьківщини;
- виховання громадянського обов’язку перед країною, суспільством;
- формування політичної культури;
- виховання та дотримання етики міжнаціональних стосунків.
Згідно з програмою Фестивалю юні шепетівчани були активними учасниками проведення ознайомчих презентацій «Моя мала Батьківщина», Школи першої медичної допомоги «Швидко, вчасно, першокласно», майстер-класів по традиційному ужитковому мистецтву і національній символіці «Українське містечко», тренінгових занять тощо.
Разом з іншими обласними делегаціями Фестивалю вони відвідали Національний музей історії України та поринули в світ багатого українського мелосу і колориту під час перегляду вистави «Всюди один… Свічка на вітрі» в Київському академічному театрі ім. Лесі Українки, зустрічались та спілкувались з Мигуном Павлом Петровичем, колишнім бійцем АТО, командиром БМП-2, гвардії сержантом 72-ї Окремої механізованої бригади. Особливо зворушливим було урочисте закриття заходу, до чого долучилися всі делегації і підготували невеликий концерт з піснями, танцями та віршами. Делегація юннатів Хмельниччини подарувала столичним натуралістам красиву тематичну картину, витворену ними дома власноруч із природних матеріалів.
На згадку про Фестиваль в його юних учасників залишилась маса позитивних емоцій, нових знайомств та цінного досвіду, що допоможе їм у навчанні, еколого-натуралістичній творчості й подальшій діяльності.
За активну громадянську і життєву позицію, досягнення у сфері патріотичної роботи, оригінальне та креативне висвітлення національно-патріотичної діяльності, шепетівська команда юннатів у складі Сокальської Ольги, Філюк Анастасії, Семенишиної Лідії, Костік Діани і Середюка Ярослава, яка гідно представила у столиці України рідний край, була нагороджена Грамотою організаторів Фестивалю, а керівнику обласної делегації організатори висловили подяку за підготовку команди до участі у Всеукраїнському фестивалі патріотичних дій, громадянську позицію і високі досягнення у сфері патріотичного виховання учнівської молоді.
Вітаємо юннатів і школярів Шепетівщини з їх черговим успіхом та зичимо їм і їх педагогам нових юннатівських звершень на ниві еколого-натуралістичній творчості, виховання педагогами-натуралістами у неповнолітніх юннатівськими формами роботи національно-патріотичних почуттів у контексті українського патріотизму та євроінтеграції України.

Олена Зотова, методист Хмельницького ОЕНЦУМ.

Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Натуралісти оголосили проведення Всеукраїнського фестивалю «Україна - сад»
  • Шепетівські юннати - призери Всеукраїнського заочного конкурсу юних фотоаматорів «Моя країна - Україна!»
  • Юннати і школярі Хмельниччини - фіналісти Всеукраїнського конкурсу з флористики та фітодизайну
  • Про результати участі школярів і юннатів області в ХІ Всеукраїнському конкурсі дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник»

  • НА ВЕРХ