RSS 2.0

» » Значення та розуміння книги для сучасного школяра
Значення та розуміння книги для сучасного школяра
Категорія: Публікація сайту / Бібліотечна справа | Автор: Zaspa | Переглядів: 469
Дата: 29-10-2018, 09:48
«Людина для якої книжка уже в дитинстві стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, як пензель для художника, ніколи не відчує себе обділеною, збіднілою, спустошеною» (В.Сухомлинський). Такими словами в бібліотеці розпочалася зустріч з учнями 5-А класу у рамках проведення місячника шкільних бібліотек : «Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини» на тему: «Значення та розуміння книги для сучасного школяра». Для того, щоб така зустріч пройшла ефективно, ми провели її у не звичному форматі , де були: бесіда, дискусія і тепле чаювання. Зустріч з книгою менше всього повинна походити на звичайний урок.
Метою заходу було: навчити дітей любити книгу, вдумливо читати, розуміти прочитане і сприймати як життєдайне невичерпне джерело пізнання світу, виховати любов до книжки.
Дитяча хвороба XXI століття - відсутність інтересу до книги. У вік Інтернету діти перестають цікавитись книгами, їх більше приваблюють комп’ютерні ігри. Вже давно помічено, що читання для дітей стало просто розвагою, воно не сприяє розвитку особистості, не вчить дітей співпереживати героям книги – таке читання не виховує людини.
Тому моє завдання як бібліотекаря, полягає в тому, щоб заохочувати дітей до читання і розвивати інтерес до книги. Створювати умови для творчого, інтелектуального розвитку читача.

Значення та розуміння книги для сучасного школяра Значення та розуміння книги для сучасного школяра Значення та розуміння книги для сучасного школяра


м. Кам'янець – Подільський
бібліотекар ЗОШ №8
Владика Людмила Степанівна


Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Шкільна бібліотека – за здоровий спосіб життя
  • Творче спілкування бібліотекарів Віньковеччини

  • НА ВЕРХ