RSS 2.0

» » СЕМІНАР ЗАВУЧІВ на ВІНЬКОВЕЧЧИНІ: ІНТЕРВІЗІЯ та СУПЕРВІЗІЯ
СЕМІНАР ЗАВУЧІВ на ВІНЬКОВЕЧЧИНІ: ІНТЕРВІЗІЯ та СУПЕРВІЗІЯ
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Управління освітою | Автор: Dryzhal | Переглядів: 598
Дата: 9-04-2019, 08:19
ОБ’ЄДНАНІ ЄДИНОЮ ВОЛЕЮ В ЄДИНОМУ ПОРИВІ! ШКІЛЬНА СІМ’Я, ЯКА ДИХАЄ ОДНИМ ДИХАННЯМ! УСІ ЗГУРТОВАНІ - ЯК МУРАШКИ!

... Такі відгуки-враження залишилися в пам’яті учасників семінару-практикуму заступників директорів ЗЗСО, що проводився на базі Мд.-Олександрівської ЗОШ І-ІІІ ст. 28 березня 2019 року. Для обговорення була винесена проблема: «Орієнтири впровадження інтервізії та супервізії як форм методичного супроводу професійного розвитку педагогів».
Аура заходу була наповнена дитячими талантами та гармонією радості, позитивом та професійною майстерністю педагогів, методичною вправністю та творчістю колег-однодумців.
У конструктивному діалозі учасники семінару намагалися з’ясувати сутність понять інтервізія та супервізія як інструментів професійного розвитку педагогів, зрозуміти специфіку та механізм впровадження інноваційних форм професійної підтримки педагогів:
https://drive.google.com/file/d/1AVu-fTqDgdNKYWkHt1UOJjj9BASlhcVC/view?usp=sharing
Для участі у семінарі для здійснення наставницької та дружньої підтримки колег були запрошені досвідчені чудові колишні завучі Мд.-Олександрівської ЗОШ І-ІІІ ст.: Нечистяк Володимир Дмитрович та Овчарук Юрій Сергійович. У форматі міжособистісної взаємодії панувала атмосфера якісної інтервізії та психологічного релаксу.
Правильне бачення специфіки супервізорської діяльності обґрунтувала методист з початкової освіти, тренер-педагог Нової української школи Брошко Леся Леонідівна.
У динамічних творчих групах завучів під час рефлексійної частини семінару послідовно, логічно, в аналітичному розрізі вдалося виокремити переваги та ризики інструментів професійної підтримки педагогів.
Практична частина семінару практикуму переконала усіх учасників методичного заходу, що заступник директора Мд.-Олександрівської ЗОШ І-ІІІ ст. Мельниченко Лілія Володимирівна вміє згуртувати педагогів навколо проблемного питання вдосконалення моделі компетентнісного уроку як орієнтиру сучасної освіти, спонукати до спільної творчості під час розв’язання проблеми, надихнути педагогів на професійний розвиток. А як уміло і цікаво взаємодіяла з дітками-учнями педагог-організатор Стахович Оксана Миколаївна, переконуючи усіх присутніх, що в школі з любов’ю плекається особистість компетентного і щасливого учня.
Під час семінару панувала атмосфера довіри, безпеки, відкритості, поваги - такий дружній управлінський комфорт створювала мудрий директор Мд.-Олександрівської ЗОШ І-ІІІ ст. Дурдас Поліна Карлівна.
Методичні рекомендації, які отримали завучі у підсумковій частині семінару, виокремили орієнтири ефективного застосування супервізії як методу навчання молодих педагогів, як вектора допомоги в безперервному професійному розвитку досвідчених педагогів, як способу попередження емоційного вигоряння та зняття психологічного навантаження професійних педагогів, як прийому консультування під час впровадження інновацій, як опору при виборі альтернативи професійного становлення "Я-концепції" педагога-майстра.
Семінар завучів став ще одним стимулом для здійснення аналізу рівня методичного сервісу у ЗЗСО та переконав у важливості створення умов для професійного розвитку й підтримки педагогів.
СЕМІНАР ЗАВУЧІВ на ВІНЬКОВЕЧЧИНІ:  ІНТЕРВІЗІЯ та СУПЕРВІЗІЯ СЕМІНАР ЗАВУЧІВ на ВІНЬКОВЕЧЧИНІ:  ІНТЕРВІЗІЯ та СУПЕРВІЗІЯ СЕМІНАР ЗАВУЧІВ на ВІНЬКОВЕЧЧИНІ:  ІНТЕРВІЗІЯ та СУПЕРВІЗІЯ СЕМІНАР ЗАВУЧІВ на ВІНЬКОВЕЧЧИНІ:  ІНТЕРВІЗІЯ та СУПЕРВІЗІЯ СЕМІНАР ЗАВУЧІВ на ВІНЬКОВЕЧЧИНІ:  ІНТЕРВІЗІЯ та СУПЕРВІЗІЯ

План семінару
Портфоліо матеріалів
Методичні рекомендації
Світлини

Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Обласний семінар заступників директорів, вихователів спеціалізованих шкіл-інтернатів
  • Творче спілкування бібліотекарів Віньковеччини
  • У вирі інформаційних технологій

  • НА ВЕРХ