RSS 2.0

» » Година пам’яті «Голокост – шрам на серці людства»
Година пам’яті «Голокост – шрам на серці людства»
Категорія: Публікація сайту / Бібліотечна справа | Автор: Zaspa | Переглядів: 483
Дата: 24-01-2020, 13:53
Година пам’яті «Голокост – шрам на серці людства» Година пам’яті «Голокост – шрам на серці людства» Година пам’яті «Голокост – шрам на серці людства» Година пам’яті «Голокост – шрам на серці людства» Година пам’яті «Голокост – шрам на серці людства»
27 січня у всьому світі відзначається День пам’яті жертв Голокосту. Саме в цей день у 1945 році було звільнено в’язнів найбільшого нацистського табору смерті Аушвіц-Біркенау в Освенцімі.
Доки жива людська пам’ять, трагедію Голокосту слід згадувати із соромом і жахом. Людство мусить не забувати про мільйони ні в чому не повинних євреїв і представників інших національностей, про чоловіків, жінок і дітей, яких було знищено варварськими методами, в роки Другої світової війни. Такими словами для учнів 9-х класів Кам’янець-Подільської ЗОШ № 10 розпочалася години-пам’яті «Голокост – шрам на серці людства»
Бібліотекар бібліотеки-філії № 7 Оксана Манчурак та шкільний бібліотекар ЗОШ № 10 Ольга Потопава розповіли дітям про Голокост під час Другої Світової війни на території Східної Європи та нашої країни, про злочини, скоєні нацистами та показано фільм «Голокост. Історія трагедії».
А виступ Інни Потапової, учениці 11 класу ЗОШ № 10, яка досліджувала тему по лінії МАН про знищення єврейського населення у місті Кам’янці-Подільському «Політика голокосту у Кам’янці-Подільському» не залишив байдужим нікого. Зберігаючи пам’ять про Голокост, ми прагнемо до того, щоб світ ніколи більше не допустив повторення цієї жахливої сторінки історії.
Під час проведення заходу всі присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Завідувачка бібліотеки Ольга Потапова


Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Бібліотечні пікніки
  • 8 травня – День пам'яті та примирення.
  • 22 червня - День вшанування пам'яті жертв війни в Україні

  • НА ВЕРХ