RSS 2.0

Місячник «Усе моє, все зветься Україна»
Категорія: Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Дошкільне виховання | Автор: Dryzhal | Переглядів: 751
Дата: 2-11-2015, 08:49
Одним із завдань дошкільної освіти, визначених у статті 7 Закону України "Про дошкільну освіту" є виховання у дітей любові до України, шанобливого ставлення до рідної мови, національних цінностей українського народу.
Одним із головних завдань роботи колективу ДНЗ №1 «Ромашка» м. Дунаївці в поточному навчальному році є патріотичне виховання дошкільнят. У жовтні був проведений місячник «Усе моє, все зветься Україна ». Виховання любові до Батьківщини, до своєї Вітчизни – завдання надзвичайно складне, особливо коли мова йде про дітей дошкільного віку. Відомо, що Батьківщина починається з любові до тієї землі, на якій ти народився і живеш. Але просто любити свою землю недостатньо, потрібно знати її історію, культуру, визначні місця, володіти мовою та знати відомих людей. Щоб дитина вийшла в дорослий світ підготовленою, вона має пізнати близьке, рідне, відчути себе його частинкою. Любов до Вітчизни починається з любові до своєї Малої Батьківщини – місця, де людина народилася. Дошкільний період – найбільш сприятливий для формування громадянських рис особистості. На протязі жовтня були проведені колективні перегляди заходів. А саме: інтегровані заняття «Вийся віночку» (вихователь Кузь О.В.), «Український ярмарок» ( Никифорук Н.М.), «Родинне дерево» ( Бойчук С.Р.), «Веселкова Україна» (Магера І.М.), «Український віночок» ( Сохатюк В.В.), «Україна – рідний край» ( Хіловська О.О.); музично-фізкультурна розвага «Козаком я народився» ( Нечипорук О.О., Стиран І.В., Каплун Л.В.)
Вихователі під час проведення, тематичних заходів, виховують повагу до державної, народної символіки, рідного краю, родини, будують доброзичливі, теплі, приязні стосунки з дітьми, що базуються на довірі один до одного, взаємоповазі. У своїй роботі використовують особистісно-орієнтований підхід до дітей. Цілеспрямовано та ефективно забезпечують процес розвитку і формування громадянина, тобто особистості, в якій гармонійно поєднується високі моральні чесноти: громадянська зрілість, патріотизм, почуття обов’язку та відповідальності перед суспільством, Батьківщиною. Варто відзначити, що педагоги дошкільного навчального закладу прикладають багато зусиль для того, щоб плекати паростки патріотизму в своїх вихованців, створюють умови для ознайомлення дітей з історією рідного краю, специфікою праці і побуту, особливостями мови і культури.
Як логічне завершення місячника і з метою розширення та підвищення рівня поінформованості вихователів щодо питань патріотичного виховання дошкільників в умовах сьогодення, розкриття шляхів реалізації завдань патріотичного виховання як складової навчально-виховного процесу через призму Базового компоненту дошкільної освіти проведена педагогічна рада "Формування та розвиток національної свідомості, патріотичних почуттів у дітей дошкільного віку". У рамках заходу педагоги обговорили питання патріотичного виховання дошкільнят в умовах сучасності, а також основні напрями роботи з цього питання. Педагогічна рада пройшла у цікавій інтерактивні формі. У результаті зустрічі вихователів були вироблені рекомендації щодо організації патріотичного виховання в дошкільних закладах.
Варто пам‘ятати, що без любові до Батьківщини, готовності примножувати її багатства, оберігати честь і славу, захищати її свободу і незалежність людина не може бути свідомим громадянином і моральною особистістю. Тож виховувати патріотів необхідно з дитинства.
Місячник «Усе моє, все зветься Україна» Місячник «Усе моє, все зветься Україна» Місячник «Усе моє, все зветься Україна»

КУ ДНЗ №1 «Ромашка» м. Дунаївці
Вихователь-методист Вільчанська Т.В.

Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Панель керування

Логін
Пароль

Календар

«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Наша адреса:


29013, м. Хмельницький
вул. Проскурівського Підпілля, 139
E-mail:
hoippo@ukr.net
visnykhm@i.ua
majbuttya@gmail.com

НА ВЕРХ