RSS 2.0

» » Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек «Виховуємо громадянина – патріота України»
Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек «Виховуємо громадянина – патріота України»
Категорія: Бібліотечна справа | Автор: Zaspa | Переглядів: 602
Дата: 5-11-2015, 15:46
З 01 по 31 жовтня 2015 року Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек, бібліотека Понінківської ЗОШ №1 пропонує цілий ряд заходів, які сприятимуть духовному та патріотичному становленню підростаючого покоління.
Бути патріотом – це любити і шанувати батьків, цінувати те місце, де зроблено перші кроки, всім серцем любити свою Батьківщину.
А любов до Вітчизни проявляється після пробудження щирої любові до рідного краю.
Полонська земля – це та краплина, в якій висвічується вся сьогоднішня Україна.
Бібліотека запрошує на презентацію поетичної палітри поетеси Полонщини – Валентини Біленької-Гаманчук під назвою «Поки світ не згас, поки є ще час, поки є вкраїнська нація і мова!»
Диво ліричного слова митця, народженої з одноджерельної любові дочки й матері, якій болить за кожен колосок, зім’ятий негодою, за кожну душу, яка не розкрилась надією, за потоптану чужинцями рідну землю, за рідний народ, який до цих пір живе на рідній, не своїй землі.
Ніжна, сонячна поезія не залишить байдужим жодного з поціновувачів краси рідного слова.
Перед вами повстане Україна «із ясним калиновим вінком», слово, що «може підняти до зіркових висот», батьківська хата «з вікнами-зорями в сад», дорога додому «де Вкраїни частка і душі третина».
Також вашій увазі пропонуються: виставка світлин учасників АТО «Гордися, земле, - це твої сини, які пройшли дорогами війни».
У сильних і величних постатях цих вояків – незламність і непохитність самої України.
Не залишаться поза увагою книжкові виставки «Титани духу і свободи», «За Україну, за її долю, за честь і волю, за народ».
Звісно, кожен з вас матиме можливість безпосередньо зустрітися з героями-понінківчанами. З болем у серці і невеличким хвилюванням перед такою великою аудиторією слухачів, вони розкажуть «свою правду» про війну, про зраду серед своїх, про недоспані ночі, про власне бачення розв’язання конфлікту.
Дуже важливо, щоб учні навчилися співчувати, виявляли бажання допомогти у важкі хвилини. З цією метою, протягом місячника були проведені благодійні акції «Допоможи пораненим та інвалідам» та «Бібліотечка для захисників Вітчизни».
А вечір спогадів «У нашій пам’яті вони назавжди залишились» зуміє переконати кожного, що рідна земля, близькі і дорогі люди – це основа людського життя. І хто, як не ми, має бути будівничими свого майбутнього, хто, як не ми, повинен захищати свою Батьківщину і цінувати та примножувати її духовні цінності. А тих героїв, які загинули, маємо не лише пам’ятати, а й рівнятися на них, гордитися ними, вважати взірцями та ідеалами.
Щиро віримо, що протягом Всеукраїнського місячника небайдужі серця наповняться добром, турботою, любов’ю та вірою у краще.

Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Місячник «Усе моє, все зветься Україна»
  • Виховуємо громадянина – патріота України

  • НА ВЕРХ