RSS 2.0

» » Юннати Шепетівщини- юні патріоти України
Юннати Шепетівщини- юні патріоти України
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Екологія / Виховна робота | Автор: Dryzhal | Переглядів: 634
Дата: 10-11-2015, 14:20
Юннати Шепетівщини- юні патріоти України Юннати Шепетівщини- юні патріоти України Юннати Шепетівщини- юні патріоти України Юннати Шепетівщини- юні патріоти України З метою посилення патріотичного виховання учнівської молоді та активізації засобів системи національно-патріотичного виховання, в закладах освіти відбувся очний етап (05-09 жовтня), а нині проводиться заочний етап(до 30 листопада) Всеукраїнської дитячо-юнацької еколого-патріотичної гри «Паросток», активними учасниками заходів якої стали юннати Шепетівського міськогоцентру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді.
Цей важливий національно-патріотичний захід у закладах освіти нашої країни ініційований Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді Міністерства освіти і науки Українивосени 2015 року.
Керівництвом і педагогами Шепетівського МЦЕНТУМорганізованоі проведено ряд виховних заходів національно-патріотичного спрямування, до яких з цікавістю та ентузіазмом долучались місцеві школярі.
Так, в музеї народних промислів України, що діє на базі закладу,відбувся захід «Обереги моєї оселі», який проводився з метою ознайомлення вихованців з культурою побуту українців, виховання поваги до народних звичаїв, традицій, національних цінностей і формування національної свідомості, почуття любові до рідної землі, родини і свого народу, формування кращих рис української ментальності - працелюбності, глибокого зв’язку з природою рідного краю.
Під час заходу його учасники знайомилися з особливостями побуту українців, їх звичаями та традиціями. На завершення вихованці закладу власноруч виготовилиобереги «Нерозлучники», який ще у сиву давнину українці виготовляли на знак злагоди та розуміння в родині.
А наступного дня проведено ще один захід, покликаний формувати екологічну та національну свідомість - «Магія природи», під час якого відбувалося ознайомлення гуртківців з лікарськими рослинами України і їх застосуванням у науковій та народній медицині, з правилами збирання, сушіння і зберігання сировини, формування навичок раціонального використання лікарських рослин для індивідуальних потреб.
У цікавій ігровій формі діти знайомилися з національними традиціями використання лікарських рослин, особливостями їх застосування в народній і традиційній медицині, уважно слухали легенди і вірші про лікарські рослини, а потім не менш захоплено розв’язували, запропоновані їм, ребуси, кросворди, відгадували загадки. На завершення заходу усіх учасників запросили уфітовітальню та пригостили запашним і смачним фіточаєм.
З метою розширення уявлення вихованців про традиції та звичаї українського народу, про значення квітів в нашому житті, виховання бережливого ставлення до природи рідного краю,для вихованців гуртків молодшого шкільного віку проведено свято «Український віночок». Юні природолюби дізнались багато нового про роль квітів у культурі та побуті українців, адже жодне свято чи обряд в українських сім’ях не обходились без квітів, котрі завжди були невід’ємною частиноюжиття наших предків.
У доступній формі організатори заходу познайомили дітей з біологією, особливостями поширення і вирощування квіткових рослин. Змістовною та пізнавальною була розповідь про важливість проведення спостереження за квітами, адже вони можуть багато розповісти про зміни в погоді, про стан довкілля тощо. З допомогою юннатів старшого шкільного віку вони виготовили паперові маки, соняшники, ромашки, волошки та під музичний супровід спробували себе у ролі польових квітів.
Шепетівські натуралісти прагнуть взяти активну і результативну участь у фіналі Гри в м. Києві, адже переможці Всеукраїнської дитячо-юнацької еколого-патріотичної гри «Паросток» отримають у нагороду Грамоту Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України та безкоштовні путівки до Всеукраїнського профільного оздоровчого табору «Юннат».
За надісланими матеріалами буде видаватись щорічна збірка-літописГри «Юннати-юні патріоти», а інформація про проведення заходу розміщуватиметься на сайті НЕНЦ.
Сподіваємось, що юннати Шепетівщинитакож будуть серед лідерів цього важливого національно-патріотичного заходу.







Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • ЮННАТИ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ - УЧАСНИКИ ЕКОЛОГО-ПАТРІОТИЧНОЇ ГРИ «ПАРОСТОК»
  • Панель керування

    Логін
    Пароль

    Календар

    «    Липень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031 

    Наша адреса:


    29013, м. Хмельницький
    вул. Проскурівського Підпілля, 139
    E-mail:
    hoippo@ukr.net
    visnykhm@i.ua
    majbuttya@gmail.com

    НА ВЕРХ