RSS 2.0

» » Юннати Шепетівщини- юні патріоти України
Юннати Шепетівщини- юні патріоти України
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Екологія / Виховна робота | Автор: Dryzhal | Переглядів: 599
Дата: 10-11-2015, 14:20
Юннати Шепетівщини- юні патріоти України Юннати Шепетівщини- юні патріоти України Юннати Шепетівщини- юні патріоти України Юннати Шепетівщини- юні патріоти України З метою посилення патріотичного виховання учнівської молоді та активізації засобів системи національно-патріотичного виховання, в закладах освіти відбувся очний етап (05-09 жовтня), а нині проводиться заочний етап(до 30 листопада) Всеукраїнської дитячо-юнацької еколого-патріотичної гри «Паросток», активними учасниками заходів якої стали юннати Шепетівського міськогоцентру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді.
Цей важливий національно-патріотичний захід у закладах освіти нашої країни ініційований Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді Міністерства освіти і науки Українивосени 2015 року.
Керівництвом і педагогами Шепетівського МЦЕНТУМорганізованоі проведено ряд виховних заходів національно-патріотичного спрямування, до яких з цікавістю та ентузіазмом долучались місцеві школярі.
Так, в музеї народних промислів України, що діє на базі закладу,відбувся захід «Обереги моєї оселі», який проводився з метою ознайомлення вихованців з культурою побуту українців, виховання поваги до народних звичаїв, традицій, національних цінностей і формування національної свідомості, почуття любові до рідної землі, родини і свого народу, формування кращих рис української ментальності - працелюбності, глибокого зв’язку з природою рідного краю.
Під час заходу його учасники знайомилися з особливостями побуту українців, їх звичаями та традиціями. На завершення вихованці закладу власноруч виготовилиобереги «Нерозлучники», який ще у сиву давнину українці виготовляли на знак злагоди та розуміння в родині.
А наступного дня проведено ще один захід, покликаний формувати екологічну та національну свідомість - «Магія природи», під час якого відбувалося ознайомлення гуртківців з лікарськими рослинами України і їх застосуванням у науковій та народній медицині, з правилами збирання, сушіння і зберігання сировини, формування навичок раціонального використання лікарських рослин для індивідуальних потреб.
У цікавій ігровій формі діти знайомилися з національними традиціями використання лікарських рослин, особливостями їх застосування в народній і традиційній медицині, уважно слухали легенди і вірші про лікарські рослини, а потім не менш захоплено розв’язували, запропоновані їм, ребуси, кросворди, відгадували загадки. На завершення заходу усіх учасників запросили уфітовітальню та пригостили запашним і смачним фіточаєм.
З метою розширення уявлення вихованців про традиції та звичаї українського народу, про значення квітів в нашому житті, виховання бережливого ставлення до природи рідного краю,для вихованців гуртків молодшого шкільного віку проведено свято «Український віночок». Юні природолюби дізнались багато нового про роль квітів у культурі та побуті українців, адже жодне свято чи обряд в українських сім’ях не обходились без квітів, котрі завжди були невід’ємною частиноюжиття наших предків.
У доступній формі організатори заходу познайомили дітей з біологією, особливостями поширення і вирощування квіткових рослин. Змістовною та пізнавальною була розповідь про важливість проведення спостереження за квітами, адже вони можуть багато розповісти про зміни в погоді, про стан довкілля тощо. З допомогою юннатів старшого шкільного віку вони виготовили паперові маки, соняшники, ромашки, волошки та під музичний супровід спробували себе у ролі польових квітів.
Шепетівські натуралісти прагнуть взяти активну і результативну участь у фіналі Гри в м. Києві, адже переможці Всеукраїнської дитячо-юнацької еколого-патріотичної гри «Паросток» отримають у нагороду Грамоту Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України та безкоштовні путівки до Всеукраїнського профільного оздоровчого табору «Юннат».
За надісланими матеріалами буде видаватись щорічна збірка-літописГри «Юннати-юні патріоти», а інформація про проведення заходу розміщуватиметься на сайті НЕНЦ.
Сподіваємось, що юннати Шепетівщинитакож будуть серед лідерів цього важливого національно-патріотичного заходу.







Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • ЮННАТИ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ - УЧАСНИКИ ЕКОЛОГО-ПАТРІОТИЧНОЇ ГРИ «ПАРОСТОК»
  • МЕНЮ сайту

    Головна сторінка
    Акція "Маки пам'яті"
    Електронна версія "Майбуття"
    Журнал "Педагогічний вісник"
    Нам повідомляють
    Інформаційні повідомлення
    Вчимося жити разом (ВЖР)
    Творча скарбничка
    Науково-методичні праці працівників ХОІППО
    Бібліотечна справа
    Виставки бібліотеки ХОІППО
    Літні мовні табори
    Англійська мова
    Німецька мова
    Польська мова
    Астрономія
    Біологія
    Всесвітня історія
    Географія
    Дошкільна освіта
    Екологія
    Економіка
    Етика
    Інформатика (програмування) та ІКТ
    Історія України
    Креслення
    Математика
    Художньо-естетична освіта
    Здоров'язберігаючі технології
    Початкова освіта (1-4 кл)
    Правознавство
    Природознавство
    Психологія
    Педагогіка
    Російська мова
    Світова література
    Трудове навчання
    Українська мова та література
    Фізика
    Фізична культура
    Французька мова
    Хімія
    Художня культура
    Управління освітою
    Виховна робота
    Інклюзивна освіта, ПМПК (індивідуальне навчання)
    Тарас Шевченко - 200!

    Для збільшення розміру тексту натисніть одночасно кнопки "CTRL" та "+" на клавіатурі


    Панель керування

    Логін
    Пароль

    Календар

    «    Квітень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930 

    Голосування


    Теги

    Наша адреса:


    29027, м. Хмельницький
    вул. Озерна, 14,
    каб 101 (1 поврех)
    E-mail:
    hoippo@ukr.net
    visnykhm@i.ua
    majbuttya@gmail.com