RSS 2.0

» » У юних інспекторів руху Хмельниччини - 40-річний ювілей!
У юних інспекторів руху Хмельниччини - 40-річний ювілей!
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Художньо-естетична освіта / Виховна робота | Автор: Dryzhal | Переглядів: 501
Дата: 13-05-2016, 11:24
У юних інспекторів руху Хмельниччини - 40-річний ювілей! У юних інспекторів руху Хмельниччини - 40-річний ювілей!У юних інспекторів руху Хмельниччини - 40-річний ювілей!
12 травня в м. Хмельницькому в Палаці творчості дітей та юннацтва (директор Марина Пилипак) відбулось урочисте зібрання організаторів перших в області загонів юних інспекторів руху, уже сивочолих нині, ветеранів ДАІ і їх молодої перспективної зміни - працівників патрульної поліції, педагогів-ентузіастів юірівського руху, школярів і батьківської громадськості, яке приурочувалось 40-й річниці створення загонів юних інспекторів руху (ЮІР) в Хмельницькій області та їх першому зльоту.
Від імені новоствореної патрульної служби привітав учасників зібрання зі славним ювілеєм її керівник - начальник Управління патрульної поліції в м. Хмельницькому Олег Олександрович Костенко з групою поліцейських, який висловив сподівання що загони ЮІР Хмельниччини не лише були і залишатимуться яскравою сторінкою багаторічної співпраці ДАІ та освіти, а й будуть відроджуватися і діяти надалі уже за підтримки його колег, адже профілактика порушень Правил дорожнього руху і попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму, збереження життя і здоров’я дітей - справа серйозна, важлива й потребує від усіх належних зусиль.
З щирими вітаннями і ностальгічними спогадами про сотні загонів ЮІР, які щорічно охоплювали тисячі школярів нашого краю, до присутніх у залі звертались колишній начальник УДАІ УМВС України у Хмельницькій області у 80-90-х роках, полковник міліції Олександр Іванович Ткаченко, представник Хмельницького ОІППО, Відмінник освіти України Надія Михайлівна Орловська та відомий і незмінний організатор діяльності загонів ЮІР в області, майор міліції, а нині - педагог з багаторічним стажем Віталій Авраамович Прохорчук, якому сьогодні виповнилось 70 літ. Вітаємо шановного ювіляра і щиро зичимо йому файного здоров’я!
А пригадувати учасникам заходу було про що, адже цей популярний напрямок навчально-виховної роботи в школах і позашкільних закладах нашого краю користувався особливою увагою та підтримкою з боку керівництва і працівників тодішніх державних, партійних і комсомольських органів, Державтоінспекції, освіти, культури, медицини, автопідприємств та громадських організацій, які дбайливо ставились до юних інспекторів руху і їх організаційних та матеріальних потреб, спільно ростили молоду зміну автоінспекторів. А ще збудували для школярів області у Комсомольському парку (нині імені колишнього мера Михайла Чекмана) міста Хмельницького найкраще в СРСР дитяче автомістечко для навчання Правилам дорожнього руху (нині у його кінотеатрі розташувався ресторан «Зоряні ночі»).
В обласному управлінні ДАІ коштів не шкодували на створення в кожній школі області загону ЮІР та дитячі мундири, шкільні навчальні кабінети, куточки і тематичну літературу з питань пропаганди безпеки дорожнього руху, транспортне забезпечення, щорічне проведення районних, міських і обласних зльотів загонів ЮІР та стимулювання нагородами їх переможців і учасників, висвітлення діяльності юних інспекторів руху в ЗМІ - періодичній пресі, радіо, телебаченні. Не залишались без належної уваги й педагоги-ентузіасти цього напрямку роботи з дітьми.
Недаремно кращі загони ЮІР, представляючи Хмельниччину на Всеукраїнських зльотах та демонструючи знання, уміння і навички, здобували призові місця, щорічно входили в першу п’ятірку найкращих команд України і найнижчим для них було лише шосте залікове місце.
Яскраву культурну програму до святкувань ювілею ЮІР гарно підготували і презентували учасникам заходу вихованці 3-х Народних художніх колективів - «Альборадо» (ансамбль стилізованого бального танцю, керівник - Наталія Мильнікова), «Перлинки Поділля» (студія естрадного співу, керівник - Діна Рильська) та «Злагода» (театр пісні, керівник - Олена Казімірова).
Сподіваємось, що цей захід започаткує процес відродження кращих традицій загонів ЮІР, створення цих дитячих об’єднань у новому форматі на базі закладів освіти краю та налагодження їх активної практичної діяльності.

Василь Климчук, директор ХОЕНЦУМ


Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

НА ВЕРХ