RSS 2.0

» » На Ізяславщині відбувся регіональний збір лідерів учнівського самоврядування Хмельницької області «Лідер патріотом бути зобов’язаний»
На Ізяславщині відбувся регіональний збір лідерів учнівського самоврядування Хмельницької області «Лідер патріотом бути зобов’язаний»
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Управління освітою / Виховна робота | Автор: Dryzhal | Переглядів: 338
Дата: 20-05-2016, 08:27
На Ізяславщині відбувся регіональний збір лідерів учнівського самоврядування Хмельницької області «Лідер патріотом бути зобов’язаний» На Ізяславщині відбувся регіональний збір лідерів учнівського самоврядування Хмельницької області «Лідер патріотом бути зобов’язаний» На Ізяславщині відбувся регіональний збір лідерів учнівського самоврядування Хмельницької області «Лідер патріотом бути зобов’язаний»
19 травня 2016 року на базі Великорадогощанського січового товариства, яке діє у Великорадогощанській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів Ізяславського району відбувся регіональний збір лідерів учнівського самоврядування Хмельницької області на тему: «Лідер патріотом бути зобов’язаний».
Метою його проведення стало прагнення допомогти старшокласникам не лише вдосконалити лідерські задатки, а й навчити їх практично ними користуватися, послуговуватися у повсякденній практиці, діяти і змінювати життя на краще у своєму шкільному колективу, у своїй найближчій громаді; навчитися критично оцінювати дійсність, відстоювати свої погляди і прислухатися до чужих аргументів, знаходити порозуміння одні з одними, об’єднуватися з однодумцями та діяти заради досягнення спільної мети.
Захід зібрав у дружньому колі лідерів та координаторів учнівського самоврядування Ізяславського, Білогірського районів та міст Старокостянтинів, Шепетівка, Славута, Нетішин.
Відкрили регіональний збір у приміщенні Ізяславського районного будинку творчості дітей та юнацтва «Веселка» координатор обласної ради лідерів учнівського самоврядування, завідувач організаційно-масовим відділом Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Інна Пірожок та директор будинку творчості Світалан Кушнірук. У колі єднання кожен учасник ради лідерів та координатор роботи в районі чи місті представилися та розповіли про свої очікування від зустрічі.
Далі учні Ізяславської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 та Ізяславського НВК «ЗОШ ІІ-ІІІ степнів № 5 ім.О.Онищука, гімназія» привітали учасників регіонального збору лідерів учнівського самоврядування Хмельницької області вишиванковим флеш-мобом. Адже саме 19 травня 2016 року в Україні відзначається День вишиванки. До учасників збору з вітальним словом звернулися: заступник голови Ізяславської районної державної адміністрації Володимир Левченко, голова Ізяславської районної ради Сергій Шлегель, начальник відділу освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації Наталія Кирилюк. Вони щиро привітали їх із Днем вишиванки, із початком роботи регіонального збору лідерів учнівського самоврядування Хмельницької області. «Сьогодні ви є лідерами учнівського самоврядування, але вже завтра ви працюватимете в органах державної влади та місцевого самоврядування, станете керівниками організацій та установ, поведе за собою людей на вирішення проблем суспільства. Вам незабаром проявляли свою активну громадянську позицію щодо ініціювання проектів демократичного спрямування нашої держави», - наголосили виступаючі. Флеш-моб закінчився спільними виконанням Державного Гімну України.
Від будинку творчості гості Ізяславщини вирушили до Великорадогощанського січового товариства. Під час маршруту руху до учасників збору приєднувались їх однолітки–лідери Борисівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-дитчий садок», Плужненського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст., гімназія» ім.Р.Бортника, М’якотівської ЗОШ І-ІІІ ст., які провели своєрідну екскурсію-знайомство із лідерами учнівського самоврядування.
До уваги учасників збору в селі Велика Радогощ була представлена презентація Великорадогощанського Січового товариства, яке в 2016 році відзначатиме свій десятилітній ювілей.
Юні козачата, джури, дани, лелі та їх наставники розповіли гостям про основні напрямки виховної роботи у Великорадогощанському Січовому товаристві. Акцентовано було увагу на роботі із виховання хлопчика як патріота, захисника та господаря, фізичне та моральне загартування особистості, формування бажання переймати споконвічні народні чоловічі уміння та навички. Також було зазначено на важливості виховання дівчинки як господині, формування уміння відчувати і створювати красу та затишок, бажання переймати споконвічні народні жіночі уміння та навички. Головна берегиня, директор закладу Юлія Яцух зазначила: «Об'єднання зусиль школи, сім’ї, громади у справі виховання підростаючого покоління в дусі патріотизму, глибокої поваги до історичного минулого свого народу, його традицій та звичаїв, сприяння розвитку громадянської активності всіх членів козацького Товариства стало головним завданням колективу закладу в організації виховного процесу на засадах козацької педагогіки».
Найбільше захоплення в учасників регіонального збору лідерів учнівського самоврядування Хмельницької області викликав практичні модуль збору - квест «Шлях до куреня козака характерника». Під час проходження його випробувань лідери змогли продемонстрували усі свої організаторські якості, фізичну підготовку, використати запас знань з історії українського козацтва, історії України, здолати смугу перешкод, розпалити вогнище за допомогою кресала, керування човном та багато іншого. Координатор квесту Надія Гаврилюк високо оцінила майстерність лідерів у здолані його випробувань.
Після підведення підсумків збору лідерів учнівського самоврядування його організатори побажали майбутнім політикам та активістам України успіхів на вибраному ними життєвому шляху.

19.05.2016 р.
В.Кучерук



Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Акція «Let's Do It, Ukraine!» - «Зробимо Україну чистою! - 2016»

  • НА ВЕРХ