RSS 2.0

» » Шепетівські юннати взяли участь у роботі Всеукраїнської дитячої спілки «Дитячий екологічний парламент»
Шепетівські юннати взяли участь у роботі Всеукраїнської дитячої спілки «Дитячий екологічний парламент»
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Біологія / Екологія | Автор: Dryzhal | Переглядів: 297
Дата: 29-06-2016, 08:27
Шепетівські юннати взяли участь у роботі Всеукраїнської дитячої спілки «Дитячий екологічний парламент» Шепетівські юннати взяли участь у роботі Всеукраїнської дитячої спілки «Дитячий екологічний парламент»

З 13 по 17 червня делегація вихованців Шепетівського міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді побувала у Всеукраїнському профільному таборі «Юннат» у м. Києві, де на базі Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України у перші дні табірної зміни пройшов збір лідерів Всеукраїнської дитячої спілки «Дитячий екологічний парламент».
Вагома для юних захисників природи подія, яка проходила під девізом «Погляд молоді на екологічні проблеми сучасності», зібрала активістів еколого-природоохоронного руху зі всіх областей України. Відбулося засідання парламенту, під час якого кожна обласна делегація презентувала природоохоронну діяльність регіональних осередків дитячих спілок «ДЕП».
Юних екологів Хмельниччини на цьому форумі гідно презентувала вихованка гуртка «Заповідними стежками рідного краю» Шепетівського МЦЕНТУМ Лакіза Марія.
Під час проведення круглого столу «Діяльність осередків Дитячого екологічного парламенту України» юні парламентарі доповідали про природоохоронну діяльність регіональних осередків ДЕП, ділились та обмінювались досвідом. Участь у роботі круглого столу брали народний депутат Верховної Ради України ІІІ скликання, голова Української екологічної асоціації «Зелений світ» Юрій Іванович Самойленко та завідувач кафедри методології освіти для сталого розвитку Державної екологічної академії післядипломної освіти і управління Міністерства екології та природних ресурсів України Наталія Афанасіївна Пустовіт.
Змістовним та цікавим стало проведення наукового проекту у форматі «STEM-освіта» за напрямками: «Енергоефективність та енергозбереження», «Енергоаудит будівлі навчального закладу (енергетичне обстеження будівлі)» і «Агробіологічний експеримент (дослідження рослин та ґрунту в польових умовах)», представлення форм ведення експериментально-дослідницької діяльності, пов’язаної з вирішенням питань впровадження енергозберігаючих технологій у побуті та в навчальних закладах.
Також були проведені й флешмоби, профільні майстер-класи, конкурсні змагання ерудитів, вечір патріотичної пісні «З Україною в серці!» та майстерня подарунків «Частинку дитячого тепла - захисникам держави».
Шепетівські юннати взяли участь у формуванні робочих органів Всеукраїнської дитячої спілки «Дитячий екологічний парламент» і обговоренні проекту молодіжної екологічної конституції. За підсумками проведення збору лідерів Всеукраїнської дитячої спілки «Дитячий екологічний парламент», всі його учасники отримали спеціальні сертифікати.
У ці дні в таборі «Юннат» проходять літні оздоровчі зміни юних патріотів-екологів, приурочені до 25-ї річниці незалежності України.
Для юних учасників заходу була організована цікава й змістовна культурна програма, до якої організатори включили відвідування музеїв: Національний музей історії України та Український національний музей «Чорнобиль», Київський національний академічний театр оперети, де йшла оперета Ф. Ерве «Мадемуазель Нітуш, або Небесні ластівки» (історія одного перевтілення), Національний академічний драматичний театр ім. І.Франка, де йшла вистава «Перехресні стежки» за повістю Івана Франка.
Сподіваємось, що участь у цьому юннатівському форумі в столиці сприятиме активізації діяльності осередків Всеукраїнської дитячої спілки «Дитячий екологічний парламент» у нашому краї.

Олена Зотова, методист ХОЕНЦУМ

Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Юннати Хмельниччини - серед переможців Всеукраїнської акції «День юного натураліста»
  • Шепетівські юннати - переможці Всеукраїнської акції «Пелікан рожевий - птах року 2015»

  • НА ВЕРХ