RSS 2.0

» » Сучасний урок української літератури
Сучасний урок української літератури
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Українська мова та література | Автор: Dryzhal | Переглядів: 672
Дата: 22-03-2017, 15:37
Сучасний урок  української літератури Сучасний урок  української літератури Сучасний урок  української літератури Сьогодні перед освітою стоїть завдання підготовки учнів, які вміють творчо мислити, зіставляти та аналізувати факти, аргументовано захищати власну точку зору, мають достатню теоретичну підготовку, вміють реалізувати її на практиці. Тому нині дуже важливим є особистісно орієнтований підхід вчителя до педагогічної діяльності. Особистісно орієнтоване навчання - саме той шлях, який дає змогу організувати навчання з повагою до особистості, із врахуванням особливостей індивідуального розвитку, потреб кожної дитини. Саме з цією метою 21 березня 2017 року в Славутському навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, гімназія» №5 відбулося чергове засідання семінару-практикуму «Сучасний урок української літератури в системі особистісно орієнтованого навчання». Організували семінар завідувач сектору української та зарубіжної філології, методист української мови та літератури Хмельницького ОІППО Манзюк С.А. та методист ІМЦ управління освіти виконавчого комітету Славутської міської ради Степанюк А.В.
Під час семінару вчитель української мови НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, гімназія»№5 Полончук А.В. презентувала свій досвід щодо впровадження технології особистісно орієнтованого навчання на уроках української літератури. Проведений вчителем урок у 6 класі на тему « У дружби багато крил, а закон у неї один - вірність» (за твором В. Нестайка «Тореадори з Васюківки») став підтвердженням того, що особистісно орієнтоване навчання – це той шлях, який найбільше розкриває особистість учня.
До уваги учасників семінару була представлена також літературно-мистецька вітальня «Хай світле поетичне слово до нас усіх прийде від Бога». Захід проводився з метою виховання любові до рідного краю, Батьківщини, а також з метою відзначення Всесвітнього дня поезії.
Завдяки спільним зусиллям семінар-практикум пройшов в особливій та теплій атмосфері.

Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Навчально-тренувальні збори з української мови та літератури
  • Школа передового педагогічного досвіду вчителів української мови та літератури у Красилові

  • НА ВЕРХ