RSS 2.0

» » Юннати Красилівщини здобули призові місця на VI Всеукраїнському експедиційно-польовому зборі команд юних ботаніків
Юннати Красилівщини здобули призові місця на VI Всеукраїнському експедиційно-польовому зборі команд юних ботаніків
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Біологія / Екологія | Автор: Dryzhal | Переглядів: 345
Дата: 19-06-2017, 08:27
Юннати Красилівщини здобули призові місця на VI Всеукраїнському експедиційно-польовому зборі команд юних ботаніків Юннати Красилівщини здобули призові місця на VI Всеукраїнському експедиційно-польовому зборі команд юних ботаніківЗ 13 по 15 червня 2017 року команда юннатів з Хмельниччини успішно приймала участь у VI Всеукраїнському експедиційно-польовому зборі команд юних ботаніків (далі - Збір), який проводився на базі навчальних закладів, територій та об’єктів природно-заповідного фонду Кіровоградської області. Учасниками Збору були обласні учнівські команди загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів з різних регіонів країни, сформовані з числа учасників науково-дослідних експедицій, ботанічних практик, екскурсій з практичним досвідом роботи з ботаніки, екології, дендрології, зеленої архітектури.
У рамках юннатівського заходу, який відбувався відповідно до Плану всеукраїнських і міжнародних організаційно-масових заходів з дітьми та учнівською молоддю на 2017 рік (наказ Міністерства освіти і науки України від 27.12.2016 року №1626) було проведено:
- Ботанічні практикуми на території дослідно-селекційного дендрологічного лісового центру «Веселі Боковеньки», після чого, як підсумок проведеної роботи, команди-учасники виконували камеральну обробку результатів досліджень, підготовку звітів, представляли завчасно підготовлені звіти-презентації про проведені регіональні дослідження;
- Презентація територій та об’єктів природно-заповідного фонду свого регіону (домашнє завдання);
- Фотовиставка, для якої кожна делегація завчасно підготувати і представляла на ній членам журі по 3 авторські фотороботи «Рослини, які поширені на території (назва регіону) та підлягають особливій охороні»;
- Культурна програма, в т.ч. екскурсія у відділі природи Кіровоградського обласного краєзнавчого музею в м. Кропивницькому.
Згідно з вимогами організаторів Збору, всі його учасники мали медичні довідки про стан здоров’я, теплий одяг, головні убори, закрите та змінне взуття для проведення екскурсії в природу, дощовики, захисні засоби від комарів і кліщів, предмети особистої гігієни, що було конче необхідно для них під час проведення заходів.
Відповідно до підсумкового рішення журі VI Всеукраїнського експедиційно-польового збору команд юних ботаніків, команда юних натуралістів із Западинецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Красилівського району під керівництвом вчителя біології Тетяни Янюк виборола два призові місця, а Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді Міністерства освіти і науки України нагородив учасників команди Зарічну Марію і Полюх Богдану Дипломом ІІІ ступеню за зайняте ними призове місце у польових дослідженнях та Дипломом ІІІ ступеню за зайняте призове місце у фотовиставці «Рослини України, які підлягають особливій охороні» .
Подяку організаторів Збору також було надано команді юних ботаніків Хмельницької області за зроблений ними вагомий внесок у збереження біорізноманіття та успішну презентацію територій і об’єктів природно-заповідного фонду регіону.
Вітаємо юннатів Красилівщини та їх наставників і сподіваємось, що вони й надалі гідно представлятимуть рідний край під час юннатівських заходів на всеукраїнському та міжнародному рівнях.

Олена Зотова, методист ХОЕНЦУМ


Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Юні знавці природи Хмельниччини - серед призерів фіналу ХІІ Всеукраїнського конкурсу «Юний дослідник»
  • Шепетівські юннати - призери Всеукраїнського заочного конкурсу юних фотоаматорів «Моя країна - Україна!»
  • Юннати і школярі Хмельниччини - фіналісти Всеукраїнського конкурсу з флористики та фітодизайну

  • НА ВЕРХ