RSS 2.0

» » Про участь бібліотеки Нетішинського НВК у Всеукраїнському місячнику шкільних бібліотек
Про участь бібліотеки Нетішинського НВК у Всеукраїнському місячнику шкільних бібліотек
Категорія: Публікація сайту / Бібліотечна справа | Автор: Zaspa | Переглядів: 660
Дата: 13-11-2018, 11:16
Про участь бібліотеки Нетішинського НВК у Всеукраїнському місячнику шкільних бібліотек Про участь бібліотеки Нетішинського НВК у Всеукраїнському місячнику шкільних бібліотек Про участь бібліотеки Нетішинського НВК у Всеукраїнському місячнику шкільних бібліотек Про участь бібліотеки Нетішинського НВК у Всеукраїнському місячнику шкільних бібліотек Про участь бібліотеки Нетішинського НВК у Всеукраїнському місячнику шкільних бібліотек

Починаючи із 2014 року, бібліотека Нетішинського НВК та її користувачі є активними учасниками у проведенні Міжнародного місячника шкільних бібліотек, який був проголошений ЮНЕСКО ще у 1999 році. «Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини» (до 100-річчя від дня народження В.О.Сухомлинського) – таке гасло місячника було цьогоріч.
Проблема творчого розвитку особистості є надзвичайно важливою на даному етапі реалізації основних пріоритетів Нової української школи, а саме формуванні покоління, яке буде вчитися впродовж усього життя. Вважаємо, що розвиток творчих здібностей учнів не лише засвоювати запропонований вчителем матеріал, але й пізнавати світ, вступаючи з ним в активний діалог, не зупинятись на відомому, а самому шукати відповіді.
Організовуючи проведення місячника, бібліотекарі спланували роботу відповідно до вікових можливостей читачів.
Під час проведення місячника в бібліотеці презентувалась виставка-персоналія “Серце віддаю дітям”(до ювілею В.О.Сухомлинського) Саме біля її полиць знайомили читачів книгозбірні з творами письменника, проводили цікаві обговорення за улюбленими оповіданнями автора, ілюстрували прочитане.
На початку жовтня у нашій школі теж був ювілей – їй виповнилося 30 років. Було оголошено конкурс авторської поезії. Кращі вірші були опубліковані в поетичному альманасі «А школа – особливий світ…». Готуючись до ювілею школи, працівники книгозбірні зібрали твори колишніх випускників і теперішніх учнів про вчителів. Під час проведення свята присутні мали змогу ознайомитись із збіркою “Учителю! Благословенне ваше добре серце…” Учні початкових класів виготовили вітальні листівки улюбленим вчителям ”Творчому вчителю від креативної дитини”, презентували їх по шкільному радіовузлу. А ще слова вдячності прозвучали на зустрічі з найменшими у шкільній бібліотеці.
Цікавими були екскурсії учнів до бібліотеки “ Бібліотека. Медіатека. Що це?”, “Мандрівка в Читай-місто”, де учням було створено комфортні умови для спілкування, надано творчий простір для проведення дозвілля. Спонукаючи до творчості та благодійності користувачів бібліотеки, учням 3-В класу проведено майстер-клас “Від книжки – до творчості”, під час якого діти виготовляли закладки до книжок та ремонтували пошкоджені книги. Надовго залишиться в пам’яті день бібліотворчості “Читаємо. Малюємо. Граємось”, під час якого читачі малювали ілюстрації до улюблених творів, складали вірші за поданим першим рядком, вгадували знайомих героїв із прочитаних книжок та презентували свою творчість перед друзями та мали змогу погратися.
Приділяючи велику увагу вихованню соціально-зрілого громадянина України на історичному минулому держави, бібліотекою було організовано віртуальну виставку “Козацька Покрова”. З матеріалами місячника можна ознайомитися на сайті Нетішинського НВК.


Зав.бібліотекою НВК
Г.А.Булгакова


Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Урочисте засідання методичного об’єднання шкільних бібліотекарів м. Славути «Жовтень єднає шкільні бібліотеки»
  • Семінар-практикум шкільних бібліотекарів
  • Якщо ви хочете, щоб молодь тягнулася до знань, турбуйтеся про головні , найважливіші джерела духовної культури – бібліотеки
  • Шкільна бібліотека – за здоровий спосіб життя

  • НА ВЕРХ