RSS 2.0

» » Охорона місць існування дикої флори і фауни
Охорона місць існування дикої флори і фауни
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Біологія / Екологія / Виховна робота | Автор: Dryzhal | Переглядів: 357
Дата: 7-10-2016, 11:07
Охорона місць існування дикої флори і фауни 06 жовтня 2016 року у конференц-залі Хмельницького обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді юні натуралісти провели тематичний круглий стіл «Охорона місць існування дикої флори і фауни», приурочений Всесвітньому дню охорони місць проживання, який був започаткований 35 років тому - 6 жовтня 1979 року в рамках Конвенції про охорону дикої флори і фауни і природних місць існування і Європі.
В еколого-натуралістичному заході юних натуралістів приймали участь науковці й провідні фахівці Департаменту екології та природних ресурсів Хмельницької ОДА, які розповідали дітям про актуальність проблеми охорони природи в нашому краї, біологічне і ландшафтне різноманіття та шляхи його збереження, необхідність захисту місць існування дикої флори й фауни на заповідних і інших територіях Хмельниччини та важливість участі підлітків у природоохоронних заходах для місцевого регіону і всієї країни.
Цікаво було юннатам і дорослим дізнатися як українська держава піклується про охорону та збереження заповідних територій, червонокнижної флори і фауни. Учасники заходу спілкувались на актуальну для них природоохоронну тематику та заслуховували і жваво обговорювали питання природничо-краєзнавчої тематики - «Унікальність біологічного і ландшафтного різноманіття Хмельниччини та необхідність їх охорони», «Шляхи збереження біоландшафтного різноманіття», «Ліси та орнітофауна Хмельниччини і охорона місць існування птахів», «Охорона природних середовищ існування комахоїдних рослин».
На завершення «круглого столу» відбулись екологічна вікторина та конкурс на кращого знавця флори і фауни Хмельниччини «Люби, знай, охороняй свій рідний край!». Юних учасників заходу - кращих знавців довкілля рідного краю педагоги Хмельницького ОЕНЦУМ відзначили призами і цінними подарунками, що зацікавлюватимуть їх до здобування нових знань, пізнання природи та усвідомлення необхідності її охорони й обов’язкового захисту, як громадянського і патріотичного обов’язку задля збереження її неповторних багатств для майбутніх поколінь.


Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • ЮННАТИ І ШКОЛЯРІ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ - СЕРЕД ПЕРЕМОЖЦІВ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ЕКОЛОГО-ПАТРІОТИЧНОЇ ГРИ «ПАРОСТОК»
  • ЮННАТИ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ - УЧАСНИКИ ЕКОЛОГО-ПАТРІОТИЧНОЇ ГРИ «ПАРОСТОК»

  • НА ВЕРХ