RSS 2.0

» » ЮННАТИ І ШКОЛЯРІ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ - СЕРЕД ПЕРЕМОЖЦІВ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ЕКОЛОГО-ПАТРІОТИЧНОЇ ГРИ «ПАРОСТОК»
ЮННАТИ І ШКОЛЯРІ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ - СЕРЕД ПЕРЕМОЖЦІВ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ЕКОЛОГО-ПАТРІОТИЧНОЇ ГРИ «ПАРОСТОК»
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Екологія / Управління освітою / Виховна робота | Автор: Dryzhal | Переглядів: 491
Дата: 8-02-2016, 10:29
ЮННАТИ І ШКОЛЯРІ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ - СЕРЕД ПЕРЕМОЖЦІВ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ЕКОЛОГО-ПАТРІОТИЧНОЇ ГРИ «ПАРОСТОК» ЮННАТИ І ШКОЛЯРІ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ - СЕРЕД ПЕРЕМОЖЦІВ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ЕКОЛОГО-ПАТРІОТИЧНОЇ ГРИ «ПАРОСТОК» ЮННАТИ І ШКОЛЯРІ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ - СЕРЕД ПЕРЕМОЖЦІВ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ЕКОЛОГО-ПАТРІОТИЧНОЇ ГРИ «ПАРОСТОК» Нещодавно в місті Києві в Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді Міністерства освіти і науки України завершено підведення підсумків Всеукраїнської дитячо-юнацької еколого-патріотичної гри «Паросток», у якій активну участь приймали вихованці та педагоги загальноосвітніх і профільних позашкільних закладів Хмельницької області.
Захід проводився відповідно до завдань Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді, затвердженої Наказом МОН № 641 від 16.06.15 року та у зв’язку з необхідністю пошуку нових підходів і нових шляхів до виховання патріотизму як почуття і як базової якості особистості, з метою посилення патріотичного виховання учнівської молоді та активізації засобів системи національно-патріотичного виховання.
Основними завданнями еколого-патріотичної гри стало формування нового українця, що діє на основі національних та європейських цінностей, готовності до активної громадянської позиції та екологічної діяльності, розвиток пізнавального інтересу, логічного мислення, виховання громадянина-патріота України, бережливого і шанобливого ставлення до традицій українського народу.
Лідерами проведення заходів «Паростка» в Хмельницькому ОЕНЦУМ стали гуртки юних рослинників (кер. гуртків І.В.Міхайлиця), які активно та з ентузіазмом організовували і проводили національно-патріотичні акції, флеш-моби, конкурси-презентації творчих робіт в контексті українського патріотизму, захисту України від російської агресії та процесу євроінтеграції української держави і суспільства в Європейський Союз.
Під час участі у заході, з юними патріотами-природолюбами закладу проводились пізнавальні екскурсії навчальною екологічною стежкою, тематичний круглий стіл «Охорона місць існування дикої флори і фауни», флеш-моб «Юннати - за мирну Україну!», патріотичні акції «Малюнок солдату» та «Лист пораненому», екологічна акція «Чисте подвір’я», презентації індивідуальних плакатів, малюнків і поробок з природних матеріалів еколого-патріотичну тематику.
Підсумкові матеріали, які висвітлювали участь юннатів і школярів у Грі, навчальні заклади області представили для оцінювання рівня і результатів проведених заходів її організаторам у місто Київ.
Відповідно до рішення столичного журі Всеукраїнської дитячо-юнацької еколого-патріотичної гри «Паросток», хмельницькі натуралісти-позашкільники увійшли до числа її переможців, гідно представивши позашкілля рідного краю на всеукраїнському рівні.
Організатори цього важливого національно-патріотичного заходу визнали переможцями та відзначили Грамотою Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України:
- Хмельницький обласний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді (директор В.В. Климчук);
- Позашкільний навчальний заклад «Краєзнавчий центр» відділу освіти виконавчого комітету Нетішинської міської ради (директор О.О. Матус);
- Пасічнянський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, технологічний ліцей» Старосинявського району (директор Т.В. Руса).
За активну участь у «Паростку» Грамотою Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України також відзначено:
- Шепетівський міський центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді (директор Т.Л. Манійчук);
- Нетішинську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 1 (директор Т.А. Соболик).
Результати виховання почуття українського патріотизму в школярів і юних натуралістів, отримані загальноосвітніми та позашкільними навчальними закладами Хмельниччини і високо оцінені в столиці, свідчать про сумлінність і ефективність праці їх педагогічних колективів, прагнення педагогів до пошуку нових, нестандартних підходів і шляхів виховання у неповнолітніх патріотизму як почуття та як базової якості особистості.
Адміністрація та педагогічний колектив Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України висловили щиру вдячність дирекції Департаменту освіти і науки Хмельницької ОДА, керівникам районних відділів та міських управлінь освіти, керівникам і педагогічним працівникам загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів області за організацію й проведення на місцях заходів Всеукраїнської дитячо-юнацької еколого-патріотичної гри «Паросток».

Інна Міхайлиця, керівник гуртків ХОЕНЦУМ

Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Юннати Хмельниччини - серед переможців Всеукраїнської акції «День юного натураліста»
  • ЮНІ ЕКОЛОГИ І ТЕХНІКИ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ - ЛІДЕРИ ЗОЛОТОЇ КОГОРТИ ПОЗАШКІЛЬНИКІВ УКРАЇНИ
  • Юннати Шепетівщини- юні патріоти України
  • ЮННАТИ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ - УЧАСНИКИ ЕКОЛОГО-ПАТРІОТИЧНОЇ ГРИ «ПАРОСТОК»

  • НА ВЕРХ