RSS 2.0

Вчимося жити разом
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Здоров'язберігаючі технології / Виховна робота | Автор: Dryzhal | Переглядів: 1 134
Дата: 9-06-2017, 14:11
Вчимося жити разом Вчимося жити разом Вчимося жити разом На виконання наказу Міністерства освіти і науки України № 624 від 21.04.2017 року «Про затвердження плану заходів на 2017 рік з реалізації спільного проекту «Вчимося жити разом»», наказу Департаменту освіти і науки Хмельницької обласної державної адміністрації від 22.05. 2017 року № 261-од «Про затвердження плану заходів щодо реалізації проекту «Вчимося жити разом»в закладах освіти Хмельницької області на 2017-2018 рр.» 6-7 червня на базі Шепетівської гімназії науково-методичним центром виховної роботи та позашкільної освіти Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти спільно з методистами методичного кабінету управління освіти Шепетівського міськвиконкому було проведено семінар-тренінг для педагогічних працівників м. Шепетівки «Викладання основ здоров’я та курсу «Вчимося жити разом» на основі розвитку життєвих навичок.
У ході семінару-тренінгу виокремлено та визначено шляхи реалізації таких завдань, визначених у концепції Нової української школи, як педагогіка партнерства, розвиток соціально-психологічних компетентностей (життєвих навичок) учнів, оволодіння інформаційно-комунікаційними технологіями, створення безпечного середовища.
Найбільше запам’ятався та визначався учасниками як найбільш корисний блок «Презентація тренерських умінь»: за посібниками для вчителя «Вчимося жити разом» учителі змоделювали, провели заняття зі своїми колегами, а потім визначили сильні сторони та «підводне каміння». І все це відбувалося в атмосфері щирості, довіри, позитивного мислення. Надаючи зворотній зв'язок (вербальний і анонімні відповіді на запитання), учасники тренінгу констатували своєчасність, актуальність інтеграції програми «Вчимося жити разом» у предмет «Основи здоров’я». Адже дуже непросто проходить адаптація дітей-переселенців у наших шкільних колективах. Виникає немало проблем, які необхідно вирішувати «тут і тепер».
Учасники тренінгу вдячні авторам посібників, ініціаторам, спонсорам, виконавцям проекту за можливість навчатися та використовувати у праці з дітьми сучасні технології, що відповідають європейським стандартам освіти. Радимо всім педагогам, а особливо тим, хто викладає основи здоров’я, користуватися ресурсними матеріалами порталу превентивної освіти: http://autta.org.ua

Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Моніторинг якості дошкільної освіти: кваліметричний підхід
  • «Соціальна взаємодія: досягнення та перспективи»
  • Прангліміне-2017
  • Панель керування

    Логін
    Пароль

    Календар

    «    Квітень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930 

    Наша адреса:


    29013, м. Хмельницький
    вул. Проскурівського Підпілля, 139
    E-mail:
    hoippo@ukr.net
    visnykhm@i.ua
    majbuttya@gmail.com

    НА ВЕРХ