RSS 2.0

» » Увага! Конкурс! Нашого цвіту по всьому світу
Увага! Конкурс! Нашого цвіту по всьому світу
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Управління освітою / Виховна робота | Автор: Dryzhal | Переглядів: 1 394
Дата: 23-11-2017, 08:12
Увага! Конкурс!  Нашого цвіту по всьому світу «Роде наш красний, роде наш прекрасний, не цураймося, признаваймося…», – так співає відома українська співачка Ніна Матвієнко.
Ще недосконало вивчена тема видатних постатей закордонних українців, їх внесок у розбудову української державності та роль у розвитку світової культури. Надзвичайно приємно, що на часі оголошено Всеукраїнський конкурс «Закордонне українство: вчора, сьогодні, завтра». До участі запрошуються учні та вихованці загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, студенти вишів.
Функцію організатора взяв на себе Національний університет «Острозька академія», Інститут досліджень української діаспори, факультет міжнародних відносин, Наукове товариство студентів та аспірантів імені Олександра Оглоблина. У цьому році Інститут досліджень української діаспори відзначає п’ятнадцятиріччя з дня створення на базі вишу, а факультет міжнародних відносин – славне 10-річчя!
Маємо за честь і пишаємося тим, що організатором конкурсу, його ідейним натхненником є відомий громадський діяч, наш земляк-полончанин, студент Острозької академії Назар Мартинюк, очільник згадуваного Наукового товариства, переможець Всеукраїнського конкурсу наукових робіт з історичних наук, учасник міжнародних освітніх програм, який запрошений на навчання до Поморської академії у Польщу (місто Слупськ).
Конкурсні роботи можуть бути представлені у вигляді наукового есе, учнівського твору, публікації в друкованих ЗМІ чи кращої наукової роботи.
Учасники конкурсу будуть відзначені дипломами, сертифікатами та пам’ятними подарунками. Вони запрошуються до участі у науковому симпозіумі української молоді з питань дослідження української еміграції, її суспільної діяльності, вкладу в Україну наших славетних земляків.
Урочисте нагородження переможців відбуватиметься у стінах Острозької академії – першого вищого навчального закладу України та Східної Європи, який відвідали всі президенти України та безліч відомих громадсько-політичних діячів, митців, артистів тощо.
Мало досліджена проблематика земляцтва за кордоном стане експериментально-дослідницькою науковою роботою вихованців освітніх закладів. На прикладі життя емігрантів нам необхідно вчитися патріотизму, співпереживання, гуманізму, милосердя.
Названий Всеукраїнський конкурс проводиться за сприяння Алли Атаманенко – члена управи Українського історичного товариства, доктора історичних наук, професора, декана факультету міжнародних відносин і кваліфікованого фахівця із закордонного українства. Завдяки їй раз на два роки проводиться Міжнародна конференція «Українська діаспора: проблеми дослідження», на яку прибуває наукова еліта США, Канади, Німеччини, Словаччини. Вона є знаним та авторитетним у світі організатором науки, автором монографій та численних наукових праць.
Золотими літерами члени української діаспори пишуть нашу історію. Вони розгортають свою діяльність у країнах Європи, Америки, Азії, Австралії.
Запрошую учнів, учителів як наукових керівників, вихованців позашкільних освітніх закладів до активної участі в конкурсі про закордонне земляцтво, а відтак долучитися до симпозіуму наукової української молоді, що відбудеться у квітні 2018 року на базі Національного університету «Острозька академія».


Жанна Беркута,
координатор Всеукраїнського конкурсу в Полонському районі
та об’єднаній територіальній громаді,
методист Будинку творчості школярів Полонської ОТГ, вчитель-методист,
відмінник освіти України

Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • ХІІ Всеукраїнський фестиваль колядок та щедрівок.
  • До 440-річчя Острозької академії. НАЗУСТРІЧ ЮВІЛЕЮ

  • НА ВЕРХ