RSS 2.0

» » ПАНІ МОВА НА ГОСТИНАХ У ПАНІ ОСЕНІ
ПАНІ МОВА НА ГОСТИНАХ У ПАНІ ОСЕНІ
Категорія: Публікація сайту / Бібліотечна справа / Українська мова та література / Виховна робота | Автор: Zaspa | Переглядів: 106
Дата: 26-10-2023, 14:49
Гра-посиденьки
до Дня української писемності та мови
 Пані Мова й пані Осінь – дві давні подруги. Вони мають звичку зустрічатися в жовтні, у саду пані Осені напередодні Дня української писемності та мови. Під час їхніх посиденьок виникає неповторна мовно-осіння гармонія!
Учні 5-б класу Кам’янець-Подільського ліцею №10 завітали на мовні посиденьки, де в теплій атмосфері зустрілися з чарівними панянками за чашечками гарячого запашного чаю зі смаколиками.
 





Учасники гри поглибили свої знання з української мови, виділивши окремі акценти української осінньої лексики та з цікавістю й захопленням виконуючи різноманітні завдання. Учні пригадали українські народні прислів’я, позмагалися у вправності промовляння українських народних скоромовок, зазирнули до таємниць походження окремих українських слів, що позначають явища погоди, традиційні страви та напої, по-новому поглянули на маловживані назви кольорів, потренувалися в римуванні українських слів, удосконалили логічне й творче мислення, відпрацювали навички комунікації, спільної роботи в команді. На завершення зустрічі діти допомогли пані Осені зібрати кошик дарунків з предметів «сезонного настрою» та розплутали павутинку побажань від пані Мови.

Завідувач бібліотеки
Кам’янець-Подільського ліцею №10
Ольга Потапова


Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Мандруємо країною Писемності та Мови
  • День української писемності та мови: вшануймо мову
  • Єднає рідна мова
  • 9 листопада – День української писемності та мови

  • НА ВЕРХ