RSS 2.0

» » Юннатка Хмельниччини Ада Гордова святкує свій славний ювілей!
Юннатка Хмельниччини Ада Гордова святкує свій славний ювілей!
Категорія: Публікація сайту / Бібліотечна справа / Виставки бібліотеки ХОІППО / Педагогіка / Виховна робота | Автор: Zaspa | Переглядів: 60
Дата: 21-06-2024, 09:57
Cвій 85-літній ювілей відзначила 18 червня відома людина Хмельниччини – Ада Микитівна Гордова, в дитячі шкільні роки - знаменита подільська юнната Ада Кислоока, в молоді та зрілі роки - знаний аграрій і громадський діяч нашого краю, а нині - голова комісії по роботі з молоддю Хмельницької обласної ради організацій ветеранів України.
Привітати нашу видатну ювілярку зібрались у Культурно-мистецькому центрі «Ветеран» міста Хмельницького члени її родини та усі ті, хто з нею був поряд багато років у професійній діяльності і громадській роботі та разом з нею реалізовували різні громадські ініціативи, хто завдячує їй вмілим наставництвом, підтримкою, допомогою, залученням у різні сфери життя й професійним зростанням.
Завітали до центру «Ветеран» представники місцевої влади, різних установ і організацій, аби відзначити багаторічну співпрацю з Адою Микитівною на ниві культури й освіти, патріотичного виховання дітей і молоді, гідного вшанування ветеранів нашого краю, дякувати їй за участь у підготовці тематичних видань.
Нелегке життя випало на її долю, адже виросла в багатодітній сільській родині на Городоччині. В шкільні роки юна Ада була активною юннаткою шкільного гуртка і часто брала участь в різноманітних юннатівських заходах, в т.ч. опанувала трактор й механізаторську справу і успішно представляла юних натуралістів рідного краю на змаганнях юних трактористів.
За результатами персональної участі у ВДНГ СРСР українська юннатка з Поділля Ада була відзначена медаллю Виставки та відповідним Свідоцтвом, що на той час цінувалося надзвичайно високо.
Після закінчення школи і вибору професії їй неабияк згодився досвід, набутий у юннатівському гуртку, - вступила й успішно закінчила сільськогосподарський інститут, де опанувала не зовсім жіночий фах інженера-механіка, працювала заступником директора сільгосптехніки, впроваджувала нові раціональні методи господарювання й механізації у сільськогосподарському виробництві, вела активну громадську діяльність.
Своєю сумлінною працею Ада Микитівна здобула повагу та авторитет у колег і громадськості краю, а досягнувши пенсійного віку не склала рук на заслуженому відпочинку і з 1997 року сповна віддалася громадській роботі та наданню всебічної підтримки й допомоги освітянам Хмельниччини у вихованні підростаючого покоління.
Вітаючи ювілярку словами й піснями, присутні відзначали її ініціативність та активність у гуртуванні жінок різних національностей, допомозі діячам культури у відкритті Центру товариства Реріха, непересічні організаторські здібності та особисті якості, волонтерство в наш важкий воєнний час.
Вітаємо нашу шановну Аду Микитівну з ювілейним Днем народження та щиро зичимо многая-многая літа під мирним небом незалежної України і побільше приємних та радісних подій у її житті!
 






Олена Зотова, методист ХОЦКТЕВУМ


Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • 129 років з дня народження Анни Ахматової.
  • Юні лісівники разом з дорослими лісівниками Хмельниччини відзначили своє професійне свято
  • КРАСА ЛЮДСЬКОЇ ДУШІ
  • У юних інспекторів руху Хмельниччини - 40-річний ювілей!
  • МИ – УКРАЇНЦІ!
  • Панель керування

    Логін
    Пароль

    Календар

    «    Вересень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30 

    Наша адреса:


    29013, м. Хмельницький
    вул. Проскурівського Підпілля, 139
    E-mail:
    hoippo@ukr.net
    visnykhm@i.ua
    majbuttya@gmail.com

    НА ВЕРХ