RSS 2.0

» » Формування творчої особистості молодшого школяра в педагогічній спадщині В.О. Сухомлинського
Формування творчої особистості молодшого школяра в педагогічній спадщині В.О. Сухомлинського
Категорія: Публікація сайту / Бібліотечна справа | Автор: Zaspa | Переглядів: 410
Дата: 6-11-2018, 10:51
Формування творчої особистості молодшого школяра в педагогічній спадщині В.О. Сухомлинського У Гвардійському навчально-виховному комплексі місячник шкільних бібліотек під назвою «Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини» розпочалося з ранкової лінійки де було оголошено план заходів.
У плані місячника відбулося багато цікавих заходів. Учні школи та вчителі мали можливість взяти участь у цих заходах.
До уваги читачів були представлена книжкова виставка «Його вічний слід на землі». На цій виставці всі бажаючі мали змогу ознайомитися з творчістю В. О. Сухомлинського, книги написані Василем Олександровичем для найменших учнів, а також книги по педагогічній діяльності.
В рамках місячника в нас стартувала акція «Подаруй бібліотеці книгу» де учні мали змогу поділитися своїми книгами. Самим активним учасником цієї акції став учень 8-Б класу Олександр Возний, який приніс найбільшу кількість книжечок.
До бібліотеки завітали найменші учні 1-4-х класів, і для них була організована екскурсія бібліотекою. Діти послухали невеличку розповідь про великих письменників, які пишуть для найменших, зокрема про В. О. Сухомлинського і його дитячі книжечки, під назвою «Казковий світ Василя Сухомлинського». Також усі учні мали змогу переглянути презентацію про життєвий і творчий шлях великого учителя.
Також в рамках місячника 2 жовтня для учнів школи в актовому залі бібліотекарем був проведений літературний захід «В.О. Сухомлинський - людина з великою душею і талантом вчителя».
22 жовтня в творчій майстерні школи керівником гуртка Пислар Т. В. був проведений майстер-клас з декоративно-прикладного мистецтва по виробам з паперу. Діти з радістю виконували квіти з паперу, а готові вироби отримали у свій творчий доробок.
Також протягом місяця для учнів 6-8 класів проводилось анкетування «Бібліотека майбутнього». Аналізуючи результати анкетування стає зрозумілим, що більшість учнів бачать бібліотеку майбутнього у вигляді «медіатеки».
Протягом цього місяця учні нашого закладу мали змогу детальніше ознайомитись з життям і творчим шляхом В. О. Сухомлинського, який приділяв велику увагу творчому розвитку кожної дитини, дбав про забезпечення фізичного та морально-духовного формування особистості, виховання соціально зрілого громадянина України.
Завдяки таким заходам бібліотека не тільки залучає дітей до читання, але й сприяє творчій самореалізації особистості. Головною метою діяльності шкільної бібліотеки є створення умов для розвитку такої людини, її духовного зростання та творчої самореалізації засобами книги.

Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Твори Василя Сухомлинського – це золоті розсипи мудрості
  • Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини
  • Значення та розуміння книги для сучасного школяра
  • Шкільна бібліотека – за здоровий спосіб життя

  • НА ВЕРХ