RSS 2.0

» » Хмельницькі натуралісти побували в Тернополі на навчальній природничо-краєзнавчій екскурсії
Хмельницькі натуралісти побували в Тернополі на навчальній природничо-краєзнавчій екскурсії
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Біологія / Екологія / Природознавство | Автор: Dryzhal | Переглядів: 307
Дата: 2-10-2019, 16:20
Хмельницькі натуралісти побували в Тернополі на навчальній природничо-краєзнавчій екскурсії Хмельницькі натуралісти побували в Тернополі на навчальній природничо-краєзнавчій екскурсії Хмельницькі натуралісти побували в Тернополі на навчальній природничо-краєзнавчій екскурсіїВ перший день жовтня юннати Хмельницького обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді – вихованці гуртків валеології, ботанічного й аграрного напрямків діяльності, побували в місті Тернополі на навчальній природничо-краєзнавчій екскурсії, яка проводилася відповідно до річного плану масових заходів закладу та з метою вивчення природи заповідних територій рідного Подільського краю, поглиблення еколого-краєзнавчих знань та формування екологічної культури особистості.
Під час екскурсії, що проводилася за підтримки туристичної агенції «Ніка-Тур Вояж» (директор Наталія Стрельбіцька), юні природолюби із захопленням проходили по давніх вулицях міста, відвідували історичні місця та пам’ятки архітектури, дізнавалися багато нового та цікавого, їх вразила краса та неповторність міської архітектури, буяння осінніх квітів, доброзичливість та привітність мешканців.
Юннати не лише побачили більшість відомих пам’яток, а й змогли пізнати життя селян, що жили тут задовго до нас, насолодитися красою і величчю кількох храмів, серед яких Костел монастиря домініканців з келіями 1749-1779 рр. (нині – кафедральний собор Тернопільсько-Зборівської архієпархії Української греко-католицької церкви) та Воздвиженську церкву кінця XVI століття.
Під час оглядової пішохідної екскурсії вони відвідали палац Тернопільського замку 1540-го року, вулицю Валова - одну з найстаріших вулиць міста, Тернопільський академічний обласний драматичний театр імені Т.Г.Шевченка, пам’ятник відомої оперної української співачки Соломії Крушельницької, унікальний наземний трьохсторонній годинник, скульптурну композицію «Випадкова зустріч», знамените Тернопільське озеро і парк імені Тараса Шевченка та етногалерею «Спадок», в якій ознайомилися із різновидами українських вишивок, національного одягу і обрядів наших предків.
У колекціях «Спадку» юннати побачили понад 2000 експонатів не лише Тернопільщини, а й усієї України. Там знаходяться не лише вишивки та вишивані речі, але ще є і жіночі прикраси, різні віночки, обереги та предмети побуту. Особливо захоплюючою для них стала оглядова прогулянка на «кораблі» центральною водоймою міста, яка є його символом та історичним осередком Тернопільщини.
На екскурсії гуртківці спостерігали й детально знайомилися за флорою та фауною міста і одночасно з умовами їх проживання, що сприяло у них формуванню первинних уявлень про взаємозв’язки в природі.
Знайомство із Тернополем для юннатів Хмельницького ОЕНЦУМ стало цікавим, змістовним, пізнавальним і корисним, адже почуте й побачене під час екскурсії вони зможуть використати у навчальному процесі.

Марія Бондар, керівник гуртків ХОЕНЦУМ

Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Славутські юннати - переможці Всеукраїнського еколого-натуралістичного Походу «Біощит-2017».
  • ЮННАТИ І ШКОЛЯРІ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ - СЕРЕД ПЕРЕМОЖЦІВ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ЕКОЛОГО-ПАТРІОТИЧНОЇ ГРИ «ПАРОСТОК»

  • НА ВЕРХ