RSS 2.0

» » Хмельницькі натуралісти обмінювалися досвідом юннатівської роботи з колегами у Чернівецькому ОЦЕНТУМ
Хмельницькі натуралісти обмінювалися досвідом юннатівської роботи з колегами у Чернівецькому ОЦЕНТУМ
Категорія: Публікація сайту / Біологія / Екологія / Природознавство | Автор: Dryzhal | Переглядів: 398
Дата: 9-01-2020, 10:56
Хмельницькі натуралісти обмінювалися досвідом юннатівської роботи з колегами у Чернівецькому ОЦЕНТУМ Хмельницькі натуралісти обмінювалися досвідом юннатівської роботи з колегами у Чернівецькому ОЦЕНТУМ Хмельницькі натуралісти обмінювалися досвідом юннатівської роботи з колегами у Чернівецькому ОЦЕНТУМНапередодні Нового 2020 року з метою обміну досвідом еколого-натуралістичної роботи і налагодження науково-методичної співпраці група педпрацівників Хмельницького ОЕНЦУМ, до якої входили заступник директора з навчально-виховної роботи Леся Олександрівна Демчук, завідувачка організаційно-методичним відділом Катерина Олександрівна Важельська, керівники гуртків Марія Миколаївна Бондар та Іванна Миколаївна Тонкоглаз, відвідала Чернівецький обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді.
Делегацію хмельницьких педагогів-натуралістів гостинно зустріли директорка буковинських натуралістів Головченко Людмила Юріївна і її заступники Чебан Тетяна Никодимівна та Черлінка Любов Василівна з колегами. Обмінюючись навчально-методичною літературою природничо-краєзнавчого змісту, подоляни презентували буковинцям нові інформаційні буклети про ХОЕНЦУМ, навчальні посібники «Ліси Хмельниччини», «Флора Хмельниччини», наукове видання «Хмельниччина» і збірку «Електронна бібліотека юннатів Хмельниччини», розповіли про підготовку до друк нових тематичних видань - «Флора Хмельниччини» та «Енциклопедія лісового господарства Хмельниччини». А буковинські колеги презентували гостям з Поділля кольорові видання - інформаційний буклет про Чернівецький ОЦЕНТУМ, путівник «Зелений пояс Чернівців» і навчальний посібник «Заповідні перлини Буковини».
Педагоги-натуралісти Хмельницького ОЕНЦУМ ознайомилися з роботою еко-лекторію «Природа-наш дім», секцій ОЗБШ «Ботаніка», «Екологія», «Зоологія», «Квітництво», гуртків «Основи здоров’я», «Господарочка», «Квітникарі-аранжувальники», «Пізнай себе», «Природа, фантазія, творчість», «Юний еколог», «Юні акваріумісти», «Юні бджолярі», «Юні друзі природи», «Юні квітникарі» та гуртків декоративно-ужиткового мистецтва, які працюють на базі Чернівецького ОЦЕНТУМ та базових закладів освіти міста.
Особливо зацікавили їх досвід роботи об’єднання раннього розвитку «Малюк», де діти 5-6 років займаються за напрямками «Пізнайко», «Англійська мова», «Рухливі ігри», «Основи здоров’я», «Умілі ручки», «Світ навколо тебе», «Веселий букварик», «Логічні ігри» та досвід дослідницької роботи з юннатами у зоолого-тваринницькому відділі, навчальній пасіці, дендрарії з альпійською гіркою, використання для дозвілля і оздоровлення юннатів закладу у садочку запахів та садочку гурманів.
Також педагоги обласного ЕНЦУМ довідались про особливості і здобутки співпраці їх колег з місцевими науковцями та відвідали пам'ятку архітектури національного значення - Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича - один із найстаріших класичних університетів в Україні, споруджений в 1864-1882 рр. як резиденція буковинських митрополитів за проектом відомого чеського архітектора Йосифа Главки та Трьох-Святительську церкву - діючий православний храм Чернівецької єпархії Православної церкви України. Чернівецьких педагогів-натуралістів і науковців університету здавна поєднують тісні й уже традиційні науково-педагогічні зв’язки, адже тут здобували фахову освіту десятки тисяч освітян їх рідного краю - Буковини. До речі, майже половина педагогічного колективу Хмельницького ОЕНЦУМ - випускники цього університету.
Ознайомлення з перспективними напрацюваннями та обмін досвідом роботи педагогів-натуралістів Чернівецького ОЦЕНТУМ і Хмельницького ОЕНЦУМ було цікавим, змістовним, пізнавальним та корисним, адже завдяки цьому вони зможуть раціонально використовувати досвід один одного у власній педагогічній творчості, практичній еколого-натуралістичній роботі зі здобувачами освіти, дитячому дослідництві, екологічній освіті і вихованні підростаючого покоління. А в травні 2020 року хмельничани й чернівчани спільно з польськими науковцями проводитимуть Всеукраїнський еко-хакатон для учнівської молоді «Х REALITY ECOLOGICAL HACK 2020».

Леся Демчук, Катерина Важельська,
працівники Хмельницького ОЕНЦУМ.




Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Екологічні аспекти енергетики та проблеми захисту довкілля хмельницькі науковці й педагоги обговорювали з польськими колегами
  • Хмельницькі екологи побували на семінарі у Мінську
  • Педагоги-натуралісти Красилівщини провели в Хмельницькому ОЕНЦУМ спільний регіональний педагогічний семінар-практикум
  • У Хмельницькому ОЕНЦУМ проведено обласний семінар вчителів біології опорних шкіл та керівників профільних гуртків
  • Панель керування

    Логін
    Пароль

    Календар

    «    Квітень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930 

    Наша адреса:


    29013, м. Хмельницький
    вул. Проскурівського Підпілля, 139
    E-mail:
    hoippo@ukr.net
    visnykhm@i.ua
    majbuttya@gmail.com

    НА ВЕРХ