RSS 2.0

» » Діяльність шкільних євроклубів на Хмельниччині
Діяльність шкільних євроклубів на Хмельниччині
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Управління освітою / Виховна робота | Автор: Dryzhal | Переглядів: 305
Дата: 29-04-2016, 08:00
Діяльність шкільних євроклубів на Хмельниччині Діяльність шкільних євроклубів на Хмельниччині Діяльність шкільних євроклубів на Хмельниччині Одним із пріоритетних напрямків стратегічного розвитку України є інтеграція нашої держави до Європейського співтовариства. Завданням сучасної школи є сприяння розвитку демократичної культури, формуванню політико-правових і соціально-економічних знань. Саме євроклуб сприяє творчій реалізації та громадянській освіті, залученню шкільної молоді до участі в європейських ініціативах, інформуванню з питань європейської інтеграції.
Ідея діяльності євроклубів на Хмельниччині довела свою актуальність і життєздатність у багатьох навчальних закладах. Активно діють ШЕКИ в м. Кам'янці-Подільському, м. Хмельницькому та Волочиському, Дунаєвецькому, Городоцькому, Білогірському, Старокостянтинівському районах.
Особливості організації діяльності дитячих та юнацьких об'єднань на основі шкільних європейських клубів обговорювали керівники районних методичних об'єднань на обласному семінарі, який відбувся на базі спеціалізованої загальноосвітньої школи №1 м. Хмельницького 27 квітня 2016року. Долучились до роботи у семінарі ректор ХОІППО, професор, доктор педагогічних наук Берека В.Є., методисти НМЦ ХОІППО Іова В. Ю., Орловська Н.М., методисти Хмельницького міського ІМЦ Дейнека О.О., Солтис Н.І. та методист Кам'янець- Подільського міського НМЦ Дюдьнєва Н.М. Метою обласного семінару було розробити форми і методи співробітництва шкільних європейських клубів з дитячими та юнацькими об'єднаннями. Про ефективні форми співпраці євроклубів з молодіжними та дитячими громадськими організаціями відзначала у своєму виступі Орловська Н.М., методисти Іова В. Ю., Дюдьнєва Н.М. наголосили на важливості науково-методичного супроводу діяльності ШЕКІВ. Варто зазначити, що шкільні європейські клуби м. Кам'янця –Подільського об'єдналися в міську асоціацію шкільних євроклубів «Віче успіху» і мають досить позитивний досвід в просвітницькій, проектній діяльності. Діалог і взаємодія європейських та українських духовних цінностей _ основна думка у виступі досвідченого керівника євроклубу гімназії № 2 м. Хмельницького Бесаги І. Є.
Емоційно та із захопленням пройшла практична частина семінару. Тут презентували роботу своїх євроклубів гімназія №2, ліцей №17, спеціалізована загальноосвітня школа №1, НВК №9,4. м. Хмельницького. На завершення було проведено парад європейських ігор.
Учасники семінару вдячні колективу СЗОШ№1 м. Хмельницького за створені умови для проведення семінару.

Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Позашкільна робота в м. Кам'янці-Подільському
  • Оновлення форм та змісту діяльності шкільних бібліотек в умовах розвитку інноваційного простору
  • Панель керування

    Логін
    Пароль

    Календар

    «    Травень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031 

    Наша адреса:


    29013, м. Хмельницький
    вул. Проскурівського Підпілля, 139
    E-mail:
    hoippo@ukr.net
    visnykhm@i.ua
    majbuttya@gmail.com

    НА ВЕРХ