RSS 2.0

» » Допоможемо зимуючим птахам!
Допоможемо зимуючим птахам!
Категорія: Публікація сайту / Освітні новини з районів та міст Хмельницької обл. / Біологія / Екологія / Виховна робота | Автор: Dryzhal | Переглядів: 586
Дата: 30-01-2018, 15:55
Допоможемо зимуючим птахам! Допоможемо зимуючим птахам! Допоможемо зимуючим птахам!Щороку зимою юні екологи кпнз «Центр туризму і краєзнавства учнівської молоді» проводять екологічну акцію «Допоможемо зимуючим птахам». Проведена акція сприяє вихованню не тільки милосердя й любові до природи, а й поваги до праці. Для виготовлення годівничок діти використовували різноманітні матеріали: фанеру, коробки, пластикові пляшки, пакети з під фруктового соку та іншого підручного матеріалу, з вирізаними отворами, з дахом. Акцію ми розпочали ще в грудні, щоб птахи запам'ятали, де їх підгодовують.
Вихованці прислухались до порад своїх наставників Аліни Білої, Катерини Федорчук, Наталії Токман: «Якщо регулярно поповнювати годівниці кормом, то це допоможе зберегти пташок від загибелі. Полюбляють пташки гарбузове, кавунове та динне насіння, просо, насіння соняшника, подрібнене кукурудзяне зерно, несолене сало. Не варто годувати птахів гречаними, пшеничними, ячмінними крупами, а також рисом і пшоном. Два останні види круп розбухатимуть у шлунках птахів і завдаватимуть їм додаткових неприємностей у холоди. Також не варто загодовувати птахів хлібом.»
Активними учасниками акції стали вихованці гуртків «Юні охоронці природи», «Юні українознавці» та «Юні скаути». Ми віримо, що в хаті і біля неї, куди прилітають птахи, прийде щастя та злагода, припиняться сварки, а діти ростуть здоровими та щасливими.
Для того щоб слухати і радіти щебетання птахів навесні, потрібно дбати про них взимку, а вони, в свою чергу, віддячать нам чистими садами без шкідників.

Олена Матус, директор кпнз «ЦТКУМ» м. Нетішина

Допоможемо зимуючим птахам! Допоможемо зимуючим птахам!

Поважний гостю, Ви знаходитесь на сайті як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ж зайти на сайт під своїм логіном.

Схожі новини:
  • Всеукраїнська акція «День натураліста»
  • ЛІСНИЧИЙ НЕТІШИНСЬКОГО ЛІСНИЦТВА ЩИРО ПРИВІТАВ ВИХОВАНЦІВ ЦТКУМУ
  • Староушицькі юннати і школярі рятують зимуючих лебедів
  • «Допоможемо птахам разом»
  • Столичні натуралісти проводять в м. Києві Міжнародний еколого-мистецький пленер «Діалог з природою»

  • НА ВЕРХ